Škorica Ceylon BIO mletá
Škorica Ceylon BIO
Cinnamomum verum alebo Srí Lanka/Cejlónska škorica, známa ako pravá cejlónska škorica, je malý vždyzelený tropický strom z čeľade Lauraceae (čeľaď vavrínovitých), ktorý pochádza zo Srí Lanky a je jedným z niekoľkých druhov Cinnamomum, ktoré produkujú komerčne dôležité korenie známe ako škorica. Cinnamomum verum sa všeobecne považuje za jemnejšiu chuť, ktorá je vhodnejšia do dezertov.
Až 10 metrov vysoký škoricový strom „Cinnamomum ceylanicum“ je pôvodom doma na Srí Lanke a patrí do čeľade vavrínovité. Kôra mladých výhonkov škorice sa každé dva roky ručne odlupuje, zhromažďuje a zroluje a vysuší vo forme škoricových tyčiniek určených na použitie v kuchyni. Je súčasťou legendárneho jogínskeho čaju „see cardamom“. Keďže škoricový strom obsahuje veľa éterického oleja, vyrába sa z neho olej zo škoricových listov a olej zo škoricovej kôry. Oba oleje tiež hrajú úlohu aromatických prísad v potravinách, alkoholických a iných nápojoch. Škorica sa používa aj do mydiel, kozmetiky a parfumov.
60 / 150 / 1 kg
Pôvod: Srí Lanka