Acerola

Acerola je malý strom, na ktorom rastie vynikajúce ovocie podobné čerešni, ktoré sa často označuje ako barbadoská čerešňa alebo západoindická čerešňa. Vedecký názov tohto tropického ovocia je Malpighia emarginata, Malpighia glabra alebo Malpighia punicifolia.

Toto malé kyslé červené ovocie, ktoré pochádza z tropických zón Mexika, Južnej a Strednej Ameriky, je po tisíce rokov oceňované tradičnou medicínou, v súčasnosti modernou medicínou. Dnes sa acerola vo veľkej miere vyváža do celého sveta a pestuje sa aj na niektorých častiach indického subkontinentu a v teplých oblastiach na juhu USA.

Prirodzene bohatá na vitamín C. Acerola je známa svojim vysokým prírodným obsahom vitamínu C. Obsahuje 20 až 40-krát viac vitamínu C ako pomaranč! Pretože je rozpustný vo vode a neukladá sa v tele, je potrebné mať denný príjem vitamínu C.

Vysoký obsah základných živín. Okrem vitamínu C je acerola bohatá na vitamíny, ako je vitamín A, vitamín B1 (tiamín), vitamín B2 (riboflavín), vitamín B3 (niacín), vitamín B5 (kyselina pantoténová) a vitamín B9 (kyselina listová). Acerola tiež obsahuje minerály a elektrolyty (železo, horčík, draslík, vápnik, zinok, meď, fosfor atď.), Kyselinu jablčnú, cukry (sacharóza, fruktóza, dextróza atď.), Vlákninu , bielkoviny a lipidy.

Prínosy aceroly pre zdravie

Filter
Cena
Update cookies preferences