Sečuánske korenie - 30 g
Sečuánske korenie - 30 g
Sečuánske korenie je bežne používané korenie v čínskej kuchyni. Pochádza z najmenej dvoch druhov globálneho rodu Zanthoxylum, vrátane Z. simulans a Z. bungearum. Rod Zanthoxylum patrí do rodiny rue alebo citrusov. Semená sa môžu používať celé, najmä v sečuánskej kuchyni, a jemne mletý prášok je jednou zo zložiek prášku piatich korení. Nízka horká korenitosť (1 z 5).
Navrhované použitie:
Jedinečná vôňa a chuť sečuánskeho korenia nie je horká ani štipľavá ako čierne, biele alebo čili. Namiesto toho má mierne citrónovú príchuť a môže sa použiť s rybami, kuracím mäsom, kačacinou, bravčovým mäsom a omáčkami. Je tiež bežnou príchuťou v sečuánskom pečive, ako sú sladené koláče a sušienky.
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia - 1748kJ / 426kcal;
Tuky 3,50 g,
z toho nasýtené 0,59g;
Sacharidy 64,29 g,
z toho cukry 33,60g;
Vláknina 26,20 g
Bielkoviny 21,20 g
Soľ 0,18 g
Ingrediencie:
Sečuánske korenie
Tento produkt je zabalený na mieste, ktoré spracuje sóju, sezam, lepok, orechy so škrupinami a arašidy.
30 g
Pôvod: Grécko