logo template4

Konzervanty a antioxidanty na výrobu kozmetiky

Antioxidanty veľmi užitočné účinné látky na výrobu kozmetiky. Antioxidanty vo všeobecnosti prerušujú oxidačné reakcie a bránia účinkom kyslíkových radikálov (napríklad peroxidov), čo je proces, o ktorom je známe, že poškodzuje integritu a funkciu rôznych prírodných látok. Antioxidanty sú užitočné dvoma spôsobmi: na jednej strane bránia degradácii prírodných zložiek (bielkovín, cukrov, lipidov) v kozmetickom výrobku. Na druhej strane antioxidanty chránia kožné bunky pred poškodením a spomaľujú proces starnutia. Ukázalo sa, že antioxidanty zvyšujú žiarivosť pokožky, minimalizujú vekové škvrny, slnečné škvrny a jemné línie. 
Konzervačný prostriedok je nevyhnutnou súčasťou každého kozmetického (aj prírodného) prípravku, ktorý predlžuje jeho trvanlivosť, chráni ho pred škodlivými mikroorganizmami alebo zabraňuje oxidácii. Dobre „konzervovanú“ kozmetiku je možné úspešne používať mnoho mesiacov - bez rizika, že sa počas používania stane živnou pôdou pre baktérie alebo huby. Konzervačné látky ponúkané v našom obchode sa výrazne líšia od konzervačných látok nachádzajúcich sa vo väčšine kozmetických výrobkov pre drogérie. Získavajú sa iba z prírodných surovín, majú príslušné osvedčenia, nespôsobujú podráždenie ani alergie. Rastlinné konzervačné látky sú účinné a bezpečné. Na rozdiel od umelých konzervačných látok navyše navlhčujú pokožku a pôsobia ako antiseptikum. Medzi najobľúbenejšie prírodné prípravky tohto typu patrí konzervačný prostriedok DHA BA a obľúbený ekologický konzervačný prostriedok Cosgard. Konzervačné látky dostupné v našom obchode môžu uchovávať rôzne druhy kozmetických výrobkov - krémy, séra, toniká, šampóny a vlasové kondicionéry, telové vody, opaľovacie krémy a oveľa viac. Mali by sa zachovať aj oleje a maslá. Za týmto účelom sa oplatí použiť aj vitamín E, ktorý účinne chráni kozmetiku pred poškodením. Konzervačné látky prírodného pôvodu sú nevyhnutným doplnkom všetkých druhov kozmetických výrobkov.

Aký je rozdiel medzi konzervantom a antioxidantom?

Triediť podľa: Názvu | Ceny | Odporúčania

Antiranz konzervant na oleje na sklade 2.69 € Antiranz konzervant na oleje Antiranz sa skladá z vitamínu E, derivátu vitamínu C, kyseliny citrónovej a malého množstva lecitínu. Antiranz sa ponúka zriedený 1:10 rastlinným olejom. Je Biokons Neo na sklade 3.59 € Biokons Neo Biokons Neo je konzervačný prostriedok bez obsahu parabénov na báze prírodných vôní. BIOKONS NEO je osvedčený, ľahko spracovateľný, mimoriadne efektívny CO2 extrakt z lišajníkov na sklade 6.90 € CO2 extrakt z lišajníkov Prírodný extrakt z lišajníkov získaný šetrnou extrakciou CO2. Náš extrakt z lišajníkov CO2 je dispergovateľný vo vode 4% prírodná, multifunkčná Extrakt z grapefruitových jadierok do kozmetiky na sklade 5.19 € Extrakt z grapefruitových jadierok do kozmetiky Výkonný širokospektrálny antimikrobiálny prostriedok na báze citrusov, ktorý sa dá použiť na formulácie osobnej starostlivosti, má silné antiseptické, Flavoxan 14 antioxidačná formulácia rozmarínu na sklade 3.90 € Flavoxan 14 antioxidačná formulácia rozmarínu Surový materiál: Rosmarinus officinalis - listy Výroba: Prípravok obsahuje hlavne rozmarínový antioxidant vyrobený vysokotlakovou extrakciou prírodným oxidom Geogard 221 silnejší cosgard, čistý na sklade 3.69 € Geogard 221 Konzervačný prostriedok na báze DHA a benzylalkoholu ECOCERT schválený konzervačný prostriedok. Geogard® 221 (tiež známy ako Cosgard) je dobre tolerovaný KONZERVANT BENZOÁT A SORBÁT 30 ml na sklade u dodávateľa 4.59 € KONZERVANT BENZOÁT A SORBÁT 30 ml KONZERVAČNÝ KOMPLEX BENZOÁT A SORBÁT Komplex Benzoate & Sorbate je synergická zmes dvoch syntetických konzervačných látok akceptovaných v organickej KONZERVANT COSGARD do kozmetiky na sklade u dodávateľa 2.99 € KONZERVANT COSGARD do kozmetiky KONZERVANT COSGARD Tento konzervačný prostriedok účinne ochráni všetky vaše prípravky obsahujúce vodnú fázu (krémy, mlieka, pleťové vody, gély atď.). Je KONZERVANT LEUCIDAL skladom +1 9.90 € KONZERVANT LEUCIDAL KONZERVANT LEUCIDAL Leucidal je 100% prírodný konzervačný prostriedok široko používaný v organickej kozmetike. Vyrába sa fermentáciou reďkovky baktériami KONZERVANT NATICID na sklade u dodávateľa 7.39 € KONZERVANT NATICID KONZERVANT NATICID Tento prírodný konzervačný prostriedok účinne uchová všetky vaše emulzie (krémy, mlieka atď.) A umývacie gély (sprchové gély, KONZERVAČNÝ EXTRAKT Z GRAPEFRUITOVÝCH SEMIEN na sklade u dodávateľa 5.90 € KONZERVAČNÝ EXTRAKT Z GRAPEFRUITOVÝCH SEMIEN KONZERVAČNÝ EXTRAKT Z GRAPEFRUITOVÝCH SEMIEN Tento konzervačný prostriedok prírodného pôvodu, ktorý sa často označuje skratkou EPP, umožňuje predĺžiť Konzervant Cosgard na sklade 3.19 € Konzervant Cosgard Ochranný systém, ktorý spĺňa štandardy Ecocert, so širokým spektrom aktivity na baktérie, kvasinky a plesne. ponúka širokú ochranu spektra v rôznych Kozmetické konzervačné látky Fragard 5 ml na sklade 4.19 € Kozmetické konzervačné látky Fragard 5 ml Mikrobiálny inhibítor rastlinného pôvodu so širokým spektrom účinnosti, nový koncept pre bezpečnú a kozmetiky ( bez konzervačných kozmetických prípravkov ) Kyselina salicylová na akné do kozmetiky- 100 g na sklade 17.90 € Kyselina salicylová na akné do kozmetiky- 100 g Kyselina salicilová, kozmetická zložka na ošetrenie akné, čistiacich prostriedkov a šampónov proti lupinám Prášok kyseliny salicylovej sa používa ako Leucidal® Liquid Complete SF na sklade 3.79 € Leucidal® Liquid Complete SF Leucidal® SF Complete je zmesou 75/25 fermentačného produktu laktobacilu známeho pod menom Leucidal® SF Liquid a fermentu z kokosového ovocia s laktobacilom Magnolia Extrakt 98 na sklade 7.19 € Magnolia Extrakt 98 Oblasti použitia: nečistá pokožka náchylná na akné, zrelá pokožka, zápalové stavy pokožky, anti-ageing, ochrana pred slnkom a formulácie po opaľovaní, Pentylene Glycol na sklade 3.59 € Pentylene Glycol Pentylénglykol je dvojsýtny alkohol. Nad určitú koncentráciu má pentylénglykol inhibičný účinok na mikroorganizmy, podobne ako alkohol. Na rozdiel od alkoholu Prírodný konzervačný prostriedok do kozmetiky na sklade 6.65 € Prírodný konzervačný prostriedok do kozmetiky Prírodný konzervačný prostriedok do kozmetiky. Prírodný konzervačný prostriedok, ktorý uchováva vašu kozmetiku, ktorá obsahuje vodnú fázu (vlasové Rokonsal BSB-N na sklade 3.49 € Rokonsal BSB-N Tento konzervačný prostriedok priateľský k pokožke je ekologicky certifikovaný, kompatibilný s BDIH a schválený pre prírodnú kozmetiku v súlade s prílohou 6 Rozmarín Extrakt do kozmetiky na sklade 4.19 € Rozmarín Extrakt do kozmetiky Silný antioxidačný, antimikrobiálny a protizápalový prípravok, spomaľuje oxidáciu mastných olejov, karotenoidov a éterických olejov, predlžuje oxidačnú SoftDermo Komplex 25 g na sklade 5.19 € SoftDermo Komplex  25 g Synergická zmes organických kyselín získaných z rastlín s užitočnými vlastnosťami pre pokožku so širokou antimikrobiálnou aktivitou ponúka účinnú Softfeel 1388 eco na sklade 2.59 € Softfeel 1388 eco Softfeel 1388 eco je praktická zmes pozostávajúca z organických kyselín získaných z rastlín so širokou antimikrobiálnou aktivitou. Výrobok je certifikovaný Softfeel GMCY na sklade 2.39 € Softfeel GMCY Softfeel GMCY je koemulgátor na stabilizáciu O / V emulzií a povrchovo aktívnych látok. Špeciálna vlastnosť: Softfeel GMCY má veľmi dobrý účinok proti Sorbát Draselný na sklade 0.59 € Sorbát Draselný Konzervačný prostriedok na kozmetické použitie. Sorbát draselný je účinný proti plesniam a kvasinkám. Granuly aplikačnej koncentrácie: 0,2% (0,1 g na 50 g

Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien