Jedľa
Jedľa je zriedkavo používaná liečivá rastlina, ktorá sa využíva pre antiseptické, antibiotické, eupeptické, expektoračné a sťahujúce vlastnosti. V ľudovom liečiteľstve sa používa na liečbu bolestí kĺbov najmä pri reumatickej artritíde a svalových bolestiach či kŕčoch. Zdá sa, že má mierne analgetické a protizápalové vlastnosti. Výťažky z jedle sa široko používajú v mnohých liečivých výrobkoch spolu s kozmetickými výrobkami, ako sú kúpeľové oleje, parfumy a osviežovače vzduchu. Na výrobu terpentínu a lakov sa používajú výťažky z listov jedle striebornej.
Esenciálny olej z jedle je bohatý na monoterpény a môže byť veľmi nápomocný pri podpore zdravia dýchacích ciest. Je dobrou voľbou zaradiť do zmesí určených na bronchitídu, prechladnutie a chrípku. Emočne je esenciálny olej jedle úžasne energizujúci esenciálny olej, ktorý môže byť užitočný, ak máte únavu. Esenciálny olej z ihličia jedle sa dnes používa ako protizápalový, antibakteriálny, upokojujúci a na zníženie úzkosti a na podporu spánku.