Čierne korenie
Čierne korenie, pôvodom z tropickej Ázie, je pravdepodobne najstaršou uznávanou bylinkovou bylinkou na svete. Využívajúc mleté alebo dokonca celé korenie, má toto mimoriadne silné ochutené a štipľavé korenie storočnú históriu použitia a kultivácie. Čierne korenie, známe aj ako „kráľ korenia“, je skutočne bobuľou získanou z paprického ovocia z rodiny piperaceae. Či už si to vyberiete ako korenie na stôl alebo ho pridáte do rôznych receptov, čierne korenie má veľa zdravotných výhod. Zdravotné prínosy čierneho korenia pozostávajú z úľavy z dýchacích problémov, kašľa, bežného prechladnutia, zápchy, poruchy trávenia, anémie, impotencie, svalových napätí, zubných ochorení, hnačky a srdcových chorôb. Čierne korenie sa používa sa aj ako korenie aj ako liek. Chemický piperín, ktorý je obsiahnutý v čiernom korení, vedie ku koreneniu. Je pôvodom z Keraly, južného štátu Indie. Od staroveku patrí čierne korenie medzi najbežnejšie obchodované korenie na Zemi. Nepovažuje sa za sezónnu rastlinu, a preto je prístupná aj po celý rok. Vďaka svojim antibakteriálnym vlastnostiam sa korenie navyše používa na konzerváciu potravín. Je to len bohatý zdroj mangánu, železa, draslíka, vitamínu C, vitamínu K a vlákniny. Čierne korenie je ďalšie vynikajúce protizápalové činidlo.