Arahide in coaja prajite si sarate (alune de pamant) - 500 g

Arašidy

Arašidy sú bohaté na mononenasýtené tuky, druh tuku, ktorý sa v stredomorskej strave spája so
zdravým srdcom. Štúdie so zameraním na arašidy ukázali, že táto malá strukovina je spojencom
pre zdravé srdce. Arašidy majú okrem obsahu mononenasýtených tukov aj množstvo ďalších živín.
ktoré v mnohých štúdiách preukázali podporu zdravia srdca. Arašidy sú dobrým zdrojom vitamínu E, obsahujú niacín, kyselina listová, proteín a mangán. Okrem toho poskytujú resveratrol, fenolický antioxidant, ktorý sa tiež nachádza v červenom hrozne a červenom víne. Má nízky obsah tuku.
Mnohé štúdie preukázali, že v arašidoch sa nachádzajú živiny vrátane kyseliny listovej, fytosterolov a kyseliny fytovej. Inozitol hexafosfát a resveratrol môžu mať protirakovinové účinky. Bohatý zdroj všetkých týchto živín vrátane fytosterol, beta-sitosterol, o ktorom sa preukázalo, že má protirakovinové účinky, arašidy sa už dlho považujú za kandidáta na prevenciu rakoviny hrubého čreva. Potraviny bohaté na niacín, napríklad arašidy, poskytujú ochranu pred Alzheimerovou chorobou a inými chorobami súvisiacimi s vekom a kognitívnym poklesom.

Filter
Cena
Update cookies preferences