Škorica
Škorica je aromatické korenie, ktoré pochádza z vnútra tropického vavrínu. Farmaceutické štúdie preukázali, že škorica všeobecne posilňuje imunitný systém. Pomáha znižovať hladinu cukru v krvi, čo sa odporúča ľuďom trpiacim cukrovkou, podporuje chuť do jedla, podporuje trávenie a má tonizujúci účinok.
Škorica stabilizuje hladinu cukru v krvi
Niekoľko gramov škorice v potravinách normalizuje hladinu cukru v krvi a môže pomôcť predchádzať srdcovo-cievnym ochoreniam. Tí, ktorí denne konzumujú toto korenie, majú výrazne lepšiu hladinu cukru v krvi.
Viac dôvodov na použitie škorice
- Škorica je dobrým zdrojom mangánu, vlákniny, železa, vápnika
- Pol lyžičky škorice denne znižuje hladinu cholesterolu.
- Škorica má jedinečnú schopnosť bojovať proti určitým infekciám.
- Škorica znižuje rast rakovinových buniek.
- Zmiešanie jednej čajovej lyžičky škorice s jednou lyžicou medu prináša úľavu pri artritíde.
- Škorica má antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti. Pridanie škorice do jedla brzdí množenie baktérií a zabraňuje znehodnoteniu konzervovaných potravín.
- Škorica je dobrý kozmetický výrobok a môže sa používať pri zápaloch mazových žliaz a vlasových folikulov pokožky.
Ukazuje sa, že teraz už len veľmi málo ľudí používa škoricu v kuchyni. Je to vynikajúca na rôzne pečivo, varené víno a dusené jedlá. Niektorí ľudia vedia, že škorica je ingredienciou kari korenia. Škorica je z rodiny Laurel a je starodávnym korením varenia Babylonu pred 5 tisíc rokmi.
Škorica udržuje a posilňuje silu mozgu, srdca a pečene, zlepšuje videnie, je stále užitočná pre žalúdok pri chorobách z nachladnutia má močopudné účinky. Aplikovala sa tiež na jej búšenie srdca, nervové poruchy až rušivé stavy, stratu hlasu, na čistenie hrudníka a hrdla od lepkavých sekrétov.
Dnes sa oficiálne škorica vzťahuje na plyny, mierne, spazmodické gastrointestinálne poruchy, zníženú sekréciu žalúdočnej šťavy.
Recept: 1 ČL škoricovej kôry zalejte 1 šálkou vriacej vody, 10 minút máčajte a preceďte. Pite 2 - 3 šálky denne počas jedla.
Iný recept odporúča čajovú škoricu, kardamón, zázvor a klinčeky na zmiernenie kašľa a zlepšenie trávenia. Táto zmes sa musí aplikovať v malých dávkach - 1 lyžica.