Škorica, ceylónska
Škoricový prášok, ceylónsky 50g / 200 g
Užitočné vlastnosti:
Farmaceutické štúdie preukázali, že škorica všeobecne posilňuje imunitný systém. Pomáha znižovať hladinu cukru v krvi, čo sa odporúča ľuďom trpiacim cukrovkou, podporuje chuť do jedla, podporuje trávenie a má tonizujúci účinok.
Niekoľko gramov škorice v potravinách normalizuje hladinu cukru v krvi a môže pomôcť predchádzať srdcovo-cievnym ochoreniam. Tí, ktorí denne konzumujú toto korenie, majú výrazne lepšiu hladinu cukru v krvi.
Škorica je dobrým zdrojom mangánu, vlákniny, železa, vápnika.
Pol lyžičky škorice denne znižuje hladinu cholesterolu.
Škorica má jedinečnú schopnosť bojovať proti určitým infekciám.
Škorica znižuje rast rakovinových buniek.
Zmiešanie lyžičky škorice s jednou lyžicou medu prináša úľavu pri artritíde.
Škorica má antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti. Pridanie škorice do jedla brzdí množenie baktérií a zabraňuje znehodnoteniu konzervovaných potravín.
Škorica je dobrý kozmetický výrobok a môže sa používať pri zápaloch mazových žliaz a vlasových folikulov pokožky.
Zloženie:
Práškové korene cejlónskej škorice (Cinnamomum verum / zeylanciim).
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia: 247 kcal / 1033 kJ
Sacharidy: 80,59 g
z toho cukry: 2,17 g
Vláknina: 53,1 g
Bielkoviny: 4,0 g
Tuk: 1,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g
Nenasýtené: 0,9 g
Soľ: 0,00 g
Účel:
na dochutenie sladkých i slaných jedál. Má špecifickú sladko-korenistú chuť a teplú arómu.
Použitie
Pridajte (podľa vášho vkusu) do pečiva, dezertov, smoothies, likérov, slanej ryže so zeleninou, mäsových jedál a rýb, omáčok a ďalších.
Balenie: 50 g