Powered by Smartsupp

 

Alicina - Medicinas.ro

Cesnak, alicín

Keď jete čerstvý cesnak - alebo ho krájate alebo drvíte - z alliínového prekurzora sa vyvinie zložka nazývaná allicín. Allicín má antibakteriálne, protiplesňové a antivírusové vlastnosti. Allicín je prospešný pri mnohých zdravotných problémoch, ale nikdy sa nesnažte liečiť akýkoľvek stav cesnakom. Allicín je chemická zlúčenina odvodená od aminokyseliny cysteínu. Je bez zápachu, hoci obsahuje síru. Keď je cesnak krájaný alebo drvený, alliín prichádza do styku s enzýmom alináza, ktorá premieňa alliín na alicín. Allicin je hlavnou príčinou štipľavej vône cesnaku a je zodpovedný za mnoho zdravotných výhod. Početné klinické štúdie ukázali, že cesnak / allicín má schopnosť znižovať hladinu „zlého“ cholesterolu - LDL a triglyceridov a zvyšovať HDL - „dobrý“ cholesterol. Výhody: Prevencia kardiovaskulárnych záchvatov. Obnovenie reakcií s potláčanými protilátkami. Široké spektrum antimikrobiálnych aktivít. Prevencia prechladnutia. Prevencia a liečba rakoviny.

 

Filter
Cena
Update cookies preferences