Kampot korenie - BIO, 20 g
Kampot korenie - BIO, 20 g
Gurmánsky zážitok pre milovníkov korenia
Kampotské korenie je chráneného pôvodu a smie sa pestovať iba v rovnomennej oblasti na juhu Kambodže podľa prísnych pokynov. V Kampote má pestovanie korenia dlhú tradíciu, a preto je tento región známy ako „šampanské korenia“. Človek tam nájde dokonalé podmienky pre korenie.
Farba kampotského korenia závisí od stupňa zrelosti a spracovania. Kampot čierny sa získava z plodov ešte zeleného korenia. Po zbere sa korenie suší na slnku a proces fermentácie spôsobuje sčernenie plodov. Základné tóny: eukalyptus, mäta, gáfor, tymián, limetová kôra s vánkom morského vzduchu. Srdce (po 2-3 minútach): dominantné ovocné tóny, broskyňa. Chuť je oriešková a silná s jemnou korenitosťou. Pokojný a vyrovnaný, bez drsných vrcholov. Jemná korenitosť zaisťuje príjemne teplý pocit v ústach bez korenistého pripálenia.
Ako používať zrnká korenia Kampot - bio:
Kampot korenie má vynikajúce chuťové vlastnosti a aby si ich zachoval v plnej kráse, odporúčame pridať až na konci varenia. Hodí sa k červenému mäsu, tmavým polievkam a omáčkam. Cestoviny, pizza a paradajky.
Ingrediencie:
Zrnká čierneho korenia*
* Z ekologického poľnohospodárstva v Kambodži
20 g