Powered by Smartsupp

Madras kari / anglické kari 60 g

Výrobca: zoya
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: z SKU5567
Dostupnosť: na sklade
6.58 bez DPH
7.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Madras kari 

Korenie (kurkuma*, korenie*, zázvor*, cesnak*, koriander*, rasca*, zeler*, škorica*) a surový trstinový cukor*
*z ekologického poľnohospodárstva /Indonézia
Madras Curry je zmes aromatických korenín, špeciálne dovážaných z Madras a môže sa používať na rôzne autentické indické kari jedlá.
 
Kari je zmes tmavo žltého až pomarančového korenia so špecifickou chuťou. Kari prášok bol vynájdený anglickými osadníkmi v Indii v snahe spojiť rozmanitosť indickej kuchyne do jedinej zmesi. Kari prášok sa v súčasnosti šíri vo viacerých kombináciách po celom svete.
 
Ako použiť:
 
Neexistuje jediný recept, ani štandardný, môže obsahovať 10 až 20 korenín, ale v kari zmesi chýba kurkumický prášok, ktorý dáva farbu tejto zmesi. V závislosti od sortimentu sú ingrediencie kari zmesi ovocné, aromatické alebo horúce. Môže sa pridávať do ryže, mäsa, rýb a zeleniny.
 
Kari je zmes korenín [stále sa meniace, ale takmer vždy s obsahom kurkumy, koriandra, rasce, zázvoru, kardamónu a červenej papriky], ktorá dodáva potravinám živú chuť a žiarivú farbu. Rôzne druhy môžu byť mierne alebo veľmi horúce a korenené. Kari prášok sa používa v Indii, Afrike, Jamajke, Malajzii, Thajsku a Číne.
 
Existuje toľko spôsobov, ako pripraviť kari , mnoho kuchárov si pripravuje vlastný karí prášok. 
Madras Curry je koreninová zmes typická pre oblasti v okolí Chennai v Indii (mesto predtým známe ako Madras). Menej tepla ako horúce karí, menej sladkosti . Táto zmes je bohatšia a hlbšia a trochu dymová.
 
Je zaujímavé, že názov „Madras Curry“ sa v Indii nepoužíva, ale v Británii ho vymysleli reštaurácie, ktoré opisujú menu pripomínajúce tento región.
 
Jedno odporúčané použitie: trochu oleja alebo masla zahriať v ťažkej panvici na mierne teplo. Pridajte cibuľu nakrájanú na plátky a restujte 6 - 10 minút. Pridajte ďalšiu prísadu, či už je to mäso, hydina, tofu alebo zelenina, a niekoľko štedrých lyžičiek jemného karí, a vychutnajte si krásnu vôňu, keď sa z vašej kuchyne valí po celom dome. Pridajte vodu, aby sa jedlo stalo tekutejším, privarte ho, znížte teplo, prikryte a duste. Mmmmm.
 
Update cookies preferences