logo template4

Korenie - zdravé balenie

Kód produktu: zdr bal 02
Záručná doba:: 24 mesiacov
Dostupnosť: na sklade
17.90
ks

„Korenie“ - zdravé balenie

Zdravé balenie „Korenia“ obsahuje: cejlónsky škoricový prášok, kurkumový prášok, zázvorový prášok, keltskú morskú soľ, kajenské korenie, údená paprika.

Cejlónska škorica 50 g

Škorica je aromatické korenie, ktoré pochádza z vnútra tropického podnebia.

Farmaceutické štúdie preukázali, že škorica všeobecne posilňuje imunitný systém. Pomáha znižovať hladinu cukru v krvi, čo sa odporúča ľuďom trpiacim cukrovkou, podporuje chuť do jedla, podporuje trávenie a má tonizujúci účinok.

Kurkuma 50 g

Kurkuma (Curcuma longa) je trváca rastlina rodu kurkuma, ktorá dosahuje výšku jedného metra s vysoko rozvetveným podzemkom. Koreň rastliny sa používa ako v medicíne, tak aj pri varení. Má silné sfarbenie v žltej farbe vďaka obsahu 2-5% pigmentu v koreni kurkumy a špecifickej chuti a obsahuje 5% esenciálnych mastných kyselín.

Výrobky z kurkumy sa používajú predovšetkým pre protizápalovú aktivitu kurkumínu. Úspešne pôsobí pri problémoch s žlčou a tráviacimi poruchami; upokojujú črevnú peristaltiku a nadmernú plynatosť v črevách. Pomáhajú pri vyrovnávaní trávenia a vstrebávania zložiek potravy.

Ďumbier / Zázvor 50 g

Ďumbier (Zingiber officinale) je rastlina, ktorej korene sa používajú v Číne a Indii už od staroveku. V Európe sa rozšíril v 13. storočí vďaka Marcovi Polo. Spočiatku sa používa hlavne v medicíne.

Ďumbier je silný antioxidant, ktorý sa bežne používa pri rôznych druhoch zápalov vrátane reumatoidnej artritídy. Jeho korene hrajú dôležitú úlohu pri liečbe artrózy a reumatoidnej artritídy. Prieskumy ukazujú, že ľudia, ktorí užívajú zázvor dlho, majú pocit zníženia bolesti a zlepšenia pohybu kĺbov. Ďumbier obmedzuje opuch a sprievodný zápal.

Keltská morská soľ 500 g

Šedá (keltská) soľ sa ťaží na brehoch Bretónska - severného Francúzska, čo je oblasť so zákazom prepravy. Soľ sa získava tradičným spôsobom sušením na slnku, čo umožňuje zachovať všetky neoceniteľné vlastnosti. Obsahuje 84 minerálov a stopových prvkov.

Okrem zásobovania tela všetkými potrebnými minerálmi má keltská soľ aj špecifické vlastnosti, ktoré sú obzvlášť užitočné pri detoxikácii a omladení. Obsahuje organický jód.

Keltská soľ obsahuje najviac horčíka zo všetkých solí známych na svete, čo je veľmi užitočné pre ľudí so srdcovými problémami a vysokým krvným tlakom. Podporuje vyvážené vylučovanie životne dôležitých hormónov.

Kajenské korenie 50 g

Štipľavá paprika (Cayenne) si určite zaslúži oveľa viac pozornosti kvôli mnohým zdravotným výhodám spojeným s jej konzumáciou. Táto veľmi korenistá bylina má veľa výhod, napríklad podporu kardiovaskulárneho systému; prevencia žalúdočných vredov; podporuje tráviaci systém a bojuje proti zápalom.

Kajenské korenie je pomenované podľa mesta vo Francúzskej Guyane, kde sa pestuje. Toto je štipľavá čili paprička z čeľade papričiek, súrodenca jalapeňa a papriky. Rastliny nie sú väčšie ako meter a pol a zvyčajne sa pestujú v tropickom prostredí, pretože na dosiahnutie optimálnych výsledkov potrebujú vlhkú a teplú pôdu. Tieto papriky sú veľmi bohaté na živiny a sú vynikajúcim zdrojom vitamínov, najmä vitamínu A, vitamínu E, vitamínu B6 a vitamínu K.

Údená paprika 50 g

Údená paprika je jedným z najobľúbenejších korenín používaných v rôznych národných kuchyniach a je jedinečná svojou chuťou, arómou a farbou. Údené korenie sa vyrába mletím sladkej alebo pálivej papriky rodiny Capsicum Annum. Toto korenie pochádza zo Západnej Indie a Južnej Ameriky a dnes sa vyrába hlavne v Španielsku, Maďarsku a Južnej Amerike.

Farba korenia sa môže pohybovať od tmavočervenej po oranžovo červenú a zvyčajne sa používa na posypanie jedál, ako je guláš, pizza, hranolky a ďalšie. Údené korenie je v Maďarsku národným korením.

Vo vlhkom podnebí Extremadura Španielsko nepraktizuje sušenie papriky na slnku kvôli riziku zachytenia plesní. Namiesto toho sa suší v špeciálnych dvojpodlažných sušičkách. Prvé poschodie udržiava pomalý oheň vlhkých dubov (kvôli nižším teplotám a vyššiemu dymu), ktoré vysušujú a dymia papriky umiestnené na drevených podlahách druhého poschodia. Papriky sa sušia a údia 10 až 15 dní, každý deň sa ručne obracajú. Táto tradičná metóda dymového sušenia, pomalá a šetrná, zaisťuje udržanie hladín karatenoidov v paprikách. Tak sa zrodila jedinečná španielska údená paprika.






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien