"Kokos" - Zdravý balíček
"Kokos" - Zdravý balíček
Zdravý balíček "Kokos" obsahuje: Kokosový olej LZS 200 ml, Kokosový cukor 150 g , Kokosový krém 400 ml a Kokosové mlieko 400 ml.
Kokosový olej
Kokosový olej je rastlinný olej extrahovaný z jadra kokosu. V trópoch je to hlavný tuk, ktorý vstupuje do denného menu miliónov ľudí. Najčastejšie sa vyrába lisovaním sušeného kokosového jadra za tepla a menej často - procesom lisovania za studena. Tento spôsob lisovania za studena je šetrnejší, čo umožňuje zachovať všetky výhodné vlastnosti oleja.
Farba kokosového oleja je biela až bledožltá a má slabý alebo silný zápach, ale len mierne a má príjemnú vôňu.
Skladá z 90% surového nasýteného tuku, ktorý je vo forme mastných kyselín so stredne dlhým reťazcom. Tieto tuky mohutne podporujú imunitný systém, dobre ovplyvňujú štítnu žľazu, pokožku a dodávajú rýchlu energiu.
Kokosový olej má rekordný obsah kyseliny laurovej, ktorá sa v žiadnom inom oleji nenachádza v takom množstve. Kokosový olej je silný antioxidant, ktorý omladzuje telo a telo a znižuje potrebu vitamínu E.
Kokosový cukor
Kokosový cukor sa vyrába zo šťavy z pukov rezaných kvetov kokosovej palmy. Používa sa ako tradičné sladidlo už tisíce rokov v južných a juhovýchodných oblastiach Ázie, kde je kokosová palma veľmi rozšírená. Najväčšími svetovými producentmi kokosového cukru sú Filipíny a Indonézia.
Kokosový cukor je takmer taký sladký ako hnedý cukor, no je tam jemný nádych karamelu. Kokosový cukor však nie je vysoko spracovaný produkt. Farba, sladkosť a chuť kokosového cukru sa môže líšiť v závislosti od použitých pukov, sezóny ich zberu a oblasti, kde sa zbierajú.
Kokosový krém
Kokosový krém je veľmi podobný kokosovému mlieku obsahuje menej vody. Kokosový krém má hustú pastovitú konzistenciu.
Kokosový krém obsahuje väčšie množstvo tuku v porovnaní s kokosovootovým mliekom. Kokosový krém je lepšia voľba na „zmiešanie“ s kávou alebo čajom, alebo ak si chcete pripraviť banánový chlieb či iné pečivo. Pridanie do jedál a dezertov robí jedlo chutným a dodáva špecifickú chuť kokosu.
Kokosové mlieko
Technológia výroby kokosového mlieka je jednoduchá – kokosové jadro sa stlačí najskôr mechanicky a potom ešte dva- až trikrát po zahriatí v teplej vode. Pripravená hustejšia a menej hustá aromatická tekutina, ktorá sa zvyčajne mieša a nakoniec riedi vodou, kým nedosiahne konzistenciu mlieka. Chuť je tiež takmer identická, no sladká a výrazná príchuť kokosu.