Trebuľka listy, sušené - BIO, Zoya, 10 g
Trebuľka listy, sušené - BIO, Zoya, 10 g
Sušená trebuľka do jedál, omáčok alebo šalátov
Trebuľka voňavá je jemná bylinka, ktorá vyzerá ako petržlen, ale má slabú anízovú vôňu a jemnú chuť, podobnú feniklu a estragónu. Táto jarná kulinárska bylinka sa používa vo francúzskej kuchyni, často vo vaječných jedlách, šalátoch či polievkach – kde jej jemnú chuť neprebije. Najlepšie je pridať na poslednú chvíľu. Trebuľka je súčasťou tradičnej francúzskej zmesi „jemných bylín“ spolu s petržlenovou vňaťou, estragónom a pažítkou. Toto korenie sa používa vo francúzskej kuchyni na hydinu, vaječné jedlá a šaláty.
Odporúčané použitie pre sušený list trebuľky:
Trebuľkový list a mliečne jedlá sa dokonale kombinujú. Vyrobte si vlastné maslo a použite ho na ochutenie zeleniny a rýb, prisypte ho do slaného chleba, koláčikov a mafinov alebo zamiešajte do polievok, dusených pokrmov a kastrólov, kde by ste bežne používali petržlenovú vňať. Trebuľka pomáha zvýrazniť chute ostatných ingrediencií a z listov je tiež lahodný bylinkový čaj.
Ingrediencie:
List trebuľky (Anthriscus cerefolium) z ekologického poľnohospodárstva – známa aj ako francúzska petržlenová vňať, Cerefolio alebo Perifolio
Môže obsahovať stopy sezamu, zeleru, lupiny, orechov, arašidov, obilnín a sóje.
10 g