Jablkový prášok, čistý, 200 g
Jablkový prášok, čistý, 200 g
- 100% prírodný produkt
- Prémiová kvalita - jemná a mäkká textúra
- Bezlepkový
- Bez GMO, bez alergénov
- Bez pridaného cukru
Na výrobu tohto produktu sme použili iba zrelé plody, ktoré sú sušené na slnku a potom rozomleté na jemný prášok. Má mierne kyslú chuť a ovocnú arómu. Dodáva charakteristickú hnedastú farbu receptom pripraveným s týmto práškom. Môže sa konzumovať priamo bez tepelného spracovania alebo sa môže použiť v kombinácii s inými múkami.
Jablká sú ovocie s veľmi nízkym glykemickým indexom. Obsahujú asi 12 - 15% uhľohydrátov - pektín, celulózu, glukózu a fruktózu, kyselinu jablčnú a citrónovú a sú bohaté na minerály a tiež cenné vitamíny B1, B2, C, E, P a PP.
Jablkový prášok je široko používaný v potravinárskom a kozmetickom priemysle. Doma ho možno použiť ako na výživu, tak aj na výrobu rôznych krémov a ďalších látok.
Jablkový prášok úspešne používaný pri príprave pečiva. Môžete pridať malé množstvo na dodanie atraktívnej farby (napríklad namiesto kakaa) alebo ďalšie, aby ste získali typické koláče s jablkovou príchuťou, ovocné koláče, sušienky a dokonca aj palacinky. Pretože sa jedná v skutočnosti o sušené ovocie zomleté na jemný prášok, môžete ho pridať do prípravy detských cereálií a pyré.
Zdravotné výhody:
Jablká tiež obsahujú značné množstvo fosforu, vďaka čomu sú cenné pre mozog a nervy, najmä pri nervovom vyčerpaní. Jablkový prášok je obzvlášť užitočný pre ľudí, ktorí sa venujú duševnej práci, aby boli sústredení a pokojní.
Jablká znižujú chuť do jedla a predstavujú zdravé jedlá pre žalúdočné ťažkosti a hnačky.
Ak nemáte zemiaky, tofu alebo med a máte popáleniny, ihneď si na postihnuté miesto naneste jablkový prášok. Zaistite to náplasťou. Jablkový prášok môže zabrániť tvorbe pľuzgierov.
Jablkový prášok sa odporúča aj pri kašli. Za týmto účelom zalejte asi 1-3 lyžice jablkového prášku vodou. Zmes necháme zovrieť. Môže byť osladený prírodným sladidlom. Konzumujte 1 pohár nápoja 3 - 4 krát denne.
Tento teplý nápoj sa tiež používa ako diuretikum pri dne, reumatizme, skleróze a pri tendencii k tvorbe obličkových kameňov.
Pre rýchle osvieženie tváre masírujte jablkový prášok. Teplé masky tiež pokožku osviežia a omladia: v troche čerstvého mlieka sa uvarí jablkový prášok a výsledná kaša sa nanáša teplá. Po 15-20 minútach umyte studenou vodou.
Zloženie:
Sušené a práškové jablká.
1 lyžička prášku = 1 celé ovocie!
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 201 kcal / 841 kJ
Sacharidy: 38,59 g
z toho cukry: 17 g
Bielkoviny: 4,48 g
Tuk: 3,22 g
z toho nasýtené: 1,2 g
nenasýtené: 2,02 g
Soľ: 0,00 g
Použitie:
Má mierne kyslú chuť a nízky glykemický index.
Na priamu konzumáciu a kulinárske použitie. Môže sa použiť ako prísada do šalátov, omáčok, krémových polievok a ďalších. Môže sa pridať do koktailov a smoothies.
Vhodné na sladkosti a pečivo:
Dajte až 4% z celkového množstva jablkového prášku na chlieb, až 20% na jablkové koláče, až 12% na sušienky. Môžete tiež pridať do studených dezertov.
Z jablka v prášku sa dajú pripraviť detské pyré a kaša.
Balenie: 200 g