Harisa, zmes korenia, SoultyBG, 50 g
Harisa, zmes korenia, SoultyBG, 50 g
- 100% prírodný produkt
- Neobsahuje konzervačné látky ani zvýrazňovače
- Vhodné pre vegetariánov a vegánov
Za názvom Harissa sa skrýva neskutočne pikantná tuniská pálivá zmes, obľúbená v kuchyni severoafrických krajín – Tuniska, Alžírska a Maroka.
Harissa je pálivá a koncentrovaná zmes korenia, ktorá sa stáva skúškou odolnosti aj pre milovníkov pikantných jedál. Neodporúča sa pridávať ju priamo do jedla.
Harissu nájdete v celej severnej Afrike ako horúcu čili pastu a koreniacu zmes. Pálivé čili sa zmiešajú s cesnakom a iným korením, ako je koriander a rasca. Po zmiešaní s olejom vznikne hustá pastovitá omáčka s jasnou, horkou chuťou. Harissa sa používa na dochucovanie a marinovanie grilovaného mäsa a morských plodov, kuskusu, omáčok, polievok a duseného mäsa.
Naša Harissa zachytáva výraznú, údenú chuť klasickej omáčky s použitím úplne prírodnej zmesi korenia. Toto všestranné suché korenie vám umožní pridať jasnú, pikantnú chuť harissy do takmer každého receptu, od polievok a dusených pokrmov až po hranolky alebo pukance. Naša zmes korenia Harissa môže byť dokonca zmiešaná s olejom, aby sa vytvorila tradičná horúca omáčka Harissa.
Táto korenistá, intenzívne aromatická zmes je základom severoafrickej a blízkovýchodnej kuchyne. Robustná zmes korenistých a sladkých chutí robí túto zmes ideálnou na kura, zeleninu alebo dokonca ako jedinečný mix pre grilované hamburgery. Jedinečná chuť našej Harissa je odvážnym a zaujímavým doplnkom mnohých slaných jedál. Medzi naše obľúbené patrí domáci Harissa hummus, Harissa pečené sladké zemiaky alebo dokonca Harissa grilované krevety.
Harissa návrhy na podávanie:
Na kuracie mäso, mäso, zeleninu alebo morské plody ako pikantné korenie.
Tiež zmiešajte s olejom a urobte poter na mäso, kuracie mäso alebo zeleninu.
Použite 3 lyžice Ras-el-Hanout na 1 lyžičku zmesi Harissa a 2 lyžice jemne nasekaných konzervovaných citrónov pre recepty tagine na každých 500 g – 700 g mäsa/kurčiat.
Môže sa použiť namiesto pasty Harissa.
Ingrediencie:
Koriander, rasca, čili, cibuľový granulát, cesnak, čierne korenie, morská soľ.
Použitie:
Používajte ako korenie na varenie, pečenie alebo marinovanie. Lyžica korenia sa rozpustí vo vývare a dá sa do misky na stôl a každý si ňou dochutí jedlo podľa chuti.
Balenie: 50 g v sklenenej nádobe
Pôvod: Bulharsko