Baharat korenie
Baharat korenie
Naša zmes korenia, čierneho korenia, kardamónu, kasie, klinčekov, koriandra, kmínu, muškátového oriešku, chilli a papriky robí vynikajúcu marinádu / mäsovú masu. Baharátske korenie je bežnou ingredienciou v arabskom kuchárstve a používa sa na ochutenie mäsa, najmä jahňacieho, hydinového a rybieho. Baharat je množné číslo Baharu, čo je arabské slovo pre korenie. Táto zmes funguje s mäsom, hydinou, „mäsitými“ rybami, ako sú morské ryby a zelenina.
Naše korenie Baharat je založené na tradičnej zmesi, ktorú nájdete v mnohých arabských kuchyniach, ale vedeli ste, že existujú rôzne regionálne varianty tohto korenia? Tureckí kuchári pridávajú do svojej zmesi veľké množstvo mäty; Tuniskí kuchári radi pridávajú sušené ružové púčiky a škoricu. Zatiaľ čo kuchári v Perzskom zálive uprednostňujú pridanie prísady známej ako loomi, čo sú limety, ktoré sa najskôr varia v slanej vode a potom sa nechajú sušiť na slnku, ktoré ich zmení na čierne.
Navrhované použitie:
Vyskúšajte túto aromatickú zmes korenia ako suché alebo mokrú marinádu, ktorá dodá rybám, mäsu a zelenine lahodné korenené príchute. Zľahka ju posypte na čerstvo popukanú kukuricu, aby ste si pripravili chutné pikantné slané občerstvenie, alebo posypte zemiakové kolieska alebo domáce lupienky. Pridajte k mletému kuraciemu, morčaciemu alebo bravčovému mäsu s trochou nakrájanej cibule a pripravte si vlastné pikantné hamburgery. Primiešajte do šalátových dresingov alebo nízkotučného jogurtu a pripravte tak marinády, dipy alebo polevy na pečené zemiaky, šaláty, grilované / pečené ryby a pečienky.
Zloženie:
Nové korenie, čierne korenie, kardamón, kasia, klinčeky, koriander, kmín, muškátový oriešok, chilli a paprika.
* Tento výrobok obsahuje klinčeky, kmín a čierne korenie, ktoré obsahujú prirodzene sa vyskytujúce zdroje salicylátov a ktorým sa ľudia, ktorí sa stravujú bez obsahu salicylátov, vyhýbajú.
Zmiešané v:
UK
Suroviny z viac ako jednej krajiny.