Surové tekvicové semená 200 g
Surové tekvicové semená
Semená tekvice Gleisdorf (bez škrupín)
Tekvicové semiačka sú odpradávna cenené ako zdroj minerálu zinok a Svetová zdravotnícka organizácia odporúča ich konzumáciu ako dobrý spôsob získavania tejto živiny. Aj keď sa antioxidačné živiny nachádzajú vo väčšine potravín, je to práve rozmanitosť antioxidantov v tekvicových semienkach, ktorá ich robí jedinečnými v ich antioxidačnej podpore. Tekvicové semiačka obsahujú bežné antioxidačné vitamíny, ako je vitamín E.
Pri domácom pečení tekvicových semien odporúčame dobu pečenia najviac 15 - 20 minút. Toto odporúčanie podporila nová štúdia, ktorá určila 20 minút ako prahovú dobu pre zmeny v tukoch z tekvicových semien. Keď sa však semená pražili dlhšie ako 20 minút, zistilo sa, že dochádza k častým nežiaducim zmenám v tukovej štruktúre.
Spôsob, ako tekvicové semiačka vyťažiť maximum, je jesť ich surové a pokiaľ je to možné, namočené niekoľko hodín. Posypte ich na vrchnú časť šalátu alebo cereálií, aby ste dostali viac chrumkavých bielkovín. Pridajte ich do hrozienok, orechov a kokosových vločiek a máte vlastnú zmes.
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia - 2350 kJ / 567 kcal
Tuk - 44,4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny - 8,38 g
Sacharid - 1,2 g
z toho cukry - 1,2g
Vláknina - 7,64 g
Bielkoviny - 36,81 g
Soľ - 0,045g
Zloženie:
Tekvicové semená Gleisdorf (bez škrupín)