logo template4

Semená žihľavy BIO

vyberte veľkosť:
100 g BIO kvalita 14.590
500 g BIO kvalita 59.900
1000 g BIO kvalitana objednávku 110.900
Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: vds 496
Dostupnosť: na sklade
12.16 bez DPH
14.59 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Semená žihľavy BIO

Pôvod: Maďarsko

Semená žihľavy môžu klíčiť, ale semená neponúkame ako semená, ale na prípravu čaju!
Semená žihľavy sa na konzumáciu v surovom stave odporúčajú iba čiastočne. Je to prírodný produkt a bežné aj ekologické výrobky môžu obsahovať malé kamienky. Pred konzumáciou v surovom stave prosím pozorne skontrolujte semená alebo ich použite ako čaj.

Semená žihľavy - tipy a informácie pre modernú kuchyňu
Žihľava má dlhú históriu, ktorá siaha až do roku 57 nášho letopočtu. V starých spisoch ju nájdete ako liečivú rastlinu, opísala Hildegard von Bingen žihľavu takto: Je teplá, ale nesmie sa jesť surová, pretože je veľmi drsná. Čerstvý výhonok, ak sa konzumuje varený, obohacuje deň. Najmä semená sú mimoriadne cenné a sa cenili pre ich afrodiziakálne vlastnosti. Dnes ich máte tendenciu jesť v müsli alebo si posypať v sušenej forme cez šalát. Semená žihľavy sú bohaté na vitamíny a majú mierne horkasto-orieškovú chuť.

Semená žihľavy môžete tiež použiť pri výrobe zdravých olejov a použiť ich ako prísadu do zeleniny alebo šalátov, na predkrm alebo ako orechové dochucovadlo. Ak si semená žihľavy zomeliete, sú úžasne vhodné ako korenie do rôznych jedál a používajú sa napríklad do koláčov alebo pyré, do zeleninových jedál a kastrólov. Ako vidíte, žihľava je všestranná a osivo dokáže oveľa viac, ako len vyrašiť zo zeme nové rastliny.

Semená žihľavy -  zvýraznenie pri pražení!
V pôvodnej sušenej podobe chutia semená len mierne ako oriešky. Ak ich však pečiete, zušľachťujú vašu kuchyňu a sú ozdobným detailom na tanieri. Semienka sú veľmi populárne, ak ich použijete do domáceho pečiva alebo do rožkov. Pri pečení sa arómy intenzívne odvíjajú, ak semená žihľavy na miernom ohni pomaly pražia na troche oleja a dávate pozor, aby ste ich nespálili. Ak sa tak stane, semená majú veľmi horkú chuť a už nie sú skutočne jedlé.

Môžete ich použiť do kapusty, do polievok a ľahkých jedál, ale tiež ako toastovú kôrku na mäsové jedlá. Vďaka mnohým pozitívnym vlastnostiam sa semená žihľavy určite odporúčajú. Aby ste to dosiahli, uvarte si semiačka, ktoré môžete vziať ako na starostlivosť o vlasy, tak aj vo forme čaju. Starým a veľmi chutným domácim receptom je žihľavová káva, ktorú si z pražených semiačok ľahko uvaríte aj bez kofeínu. Naše starostlivo pestované a starostlivo sušené semená žihľavy vás potešia aj ako nátierka.

Zloženie: bio * semená žihľavy * z kontrolovaného ekologického pestovania

Organický inšpekčný orgán: DE-ÖKO-001, poľnohospodárstvo mimo EÚ

Pokyny pre skladovanie: chladné, suché a vždy zatvorené