Topinambur BIO mletý 250 g
Topinambur BIO mletý 250 g
Organický topinamburový prášok s vysokým obsahom prebiotickej vlákniny inulínu pre cielenú výživu prospešných baktérií hrubého čreva. Jemný prírodný prášok sa čo najjemnejšie extrahuje z hľúzovej šťavy divého topinamburu (Helianthus tuberosus). Vďaka vysokému obsahu inulínu okolo 50% z celkového obsahu sacharidov sa stará o črevnú flóru a dlhodobo pozitívne vplýva na trávenie - pre lepšiu pohodu v črevnej oblasti. Náš organický prášok z topinamburu prirodzene obsahuje koncentrované stopové prvky, ako sú vitamíny, minerály a stopové prvky. Chutí mierne orieškovo, je ľahko rozpustný a dá sa ľahko vmiešať do nápojov a jedál, ako sú smoothies, raňajkové kaše alebo omáčky.
Výhody prášku
Čistý koreňový prášok z hľuzy topinamburu, bez prísad
z kontrolovaného organického pestovania
s vysokým obsahom vlákniny, prírodným zdrojom inulínu
Topinambur je bohatý na mikroživiny, obsahuje vitamíny a minerály
extra jemná a dobrá rozpustnosť, prakticky použiteľná
bezlepkový
vegánske, čisto rastlinné
Prášok z topinamburu je ideálny pre každodennú starostlivosť o črevo
Prirodzený obsah fyziologicky cenných mikroživín, ako sú draslík, horčík, vápnik, železo, vitamín B1 + zdroj vitamínu C a vitamín B2, je obzvlášť vysoký. Mimochodom, absorpciu minerálov zlepšuje aj topinambur. Obsahuje tiež hodnotný proteín vo forme rastlinných aminokyselín. Prášok z topinamburu nezávisí od inzulínu, najmä diabetici reagujú harmonizáciou alebo vyhladením maximálnych hladín cukru v krvi.
Črevná rehabilitácia a kontrola symbiózy s práškom topinamburu
Dôležitým aspektom kontroly symbiózy v čreve je potrava pre správne baktérie. Tomuto aspektu sa v súčasnosti v stravovacích odporúčaniach prikladá príliš malý význam. Vývoj rôznych malých organizmov v čreve je do veľkej miery ovplyvnený dostupnosťou vhodnej potravy. U ľudí sa však normálny cukor a sacharidy metabolizujú a štiepia v tenkom čreve skôr, ako sa dostanú do hrubého čreva, kde by ich probiotické baktérie potrebovali. S potravinami obsahujúcimi inulín, ako je napríklad topinamburový prášok, dodávate prospešným baktériám mliečneho kvasenia energiu pre optimálny rast a aktivitu.
Dôležitosť prebiotickej vlákniny, ako je inulín, v našej strave
Inulín je nestráviteľný, napučateľný a vo vode rozpustný polysacharid (uhľohydrátový reťazec z molekúl fruktózy). Nemôže byť napadnutý tráviacimi enzýmami a dostane sa nestrávený z tenkého čreva do hrubého čreva. Tam inulín z topinamburového prášku stimuluje rast bifidobaktérií využitím uhľohydrátov a ich použitím na tvorbu mastných kyselín s krátkym reťazcom, ako je kyselina mliečna alebo kyselina propiónová. Tieto mastné kyseliny s krátkym reťazcom pôsobia protizápalovo a zvyšujú vstrebávanie dôležitých minerálov.
Odporúčaný príjem pre prášok z topinamburu
Najlepšie je konzumovať 1 až 2 polievkové lyžice organického topinamburového prášku denne ako prísadu do jogurtu, müsli alebo kaše. Prášok bohatý na inulín sa môže použiť aj do šalátových dresingov, dipov alebo polievok. Ak chcete radšej rozpustnú vlákninu vypiť, môžete ju zamiešať do smoothie alebo alternatív rastlinného mlieka, ako je ovsené alebo mandľové mlieko. Čistý topinamburový prášok je vhodný aj na pečenie ako prísada do chleba, rožkov alebo koláčov.
Prečítajte si: Topinambur - aké má účinky a ako sa má konzumovať