Šípková múka, 250 g
Šípková múka, 250 g
Najčastejšie používané ovocie šípky, ktoré sa v prírode stalo akýmsi skladom vitamínov. Ovocie sa vyznačuje vysokým obsahom vitamínu C, karoténu (provitamín A), lykopénu, vitamínov B1 a B2, ako aj vitamínov PP, K. ich obsah vitamínu C. Šípkové ovocie je v rastlinnom svete jedinečné! V semenách obsahuje vitamín E. Vysoký obsah minerálnych solí - hlavne draslíka, vápnika, fosforu, horčíka atď., Flavonoidy (kaempferol, kvercetín, rutín). Briar tak vynikajúci v obsahu minerálov, ako je draslík, horčík, sodík, vápnik a fosfor, veľa ovocia a zeleniny.
Unikátna kombinácia vitamínu C a ďalších zložiek v plodoch šípky stimuluje tvorbu červených krviniek, zvyšuje účinnosť a zvyšuje odolnosť tela. Odporúča sa preto pri cukrovke, anémii, psychickej a fyzickej únave, prechladnutí, avitaminóze.
Plody šípky (Rosa canina) sú v ľudovom liečiteľstve po celé storočia rozšírené. V rôznych krajinách sa používajú na liečbu rôznych chorôb.
V Číne - ako prostriedok na normalizáciu trávenia a proti červom.
V Tibete - pri neurasténii, ateroskleróze, chorobe obličiek.
V Rusku - na obličkové kamene, ochorenie pečene, vredy, zápal žalúdka a kolitídu.
Zloženie:
Vyrobené zo 100% šípkového ovocia. Bohatý na karotén, vitamín C, vitamín B, A, R, K, organické kyseliny, glykozidy, pektín, horké minerálne soli a podobne.
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 162 kcal
Tuk: 0 g
Sacharidy: 38 g
Vláknina: 24 g
Cukry: 3 g
Bielkoviny: 2 g
Použitie:
- Samotný alebo v zmesi s inými múkami, napríklad s jablkovou múkou a inými. Na prípravu cukrovinkových pást a iných.
Čaj - šípkový čaj sa pripravuje lúhovaním 1 lyžice šípkovej múky v 250 ml vriacej vody. Po 1 hodine preceďte a vypite ako čaj.
Balenie: 250 g
Vyrobené v Bulharsku