Semená rukoly na naklíčenie - BIO, 50 g / 100 g / 200 g / 500 g
Semená rukoly na naklíčenie - BIO, 50 g / 100 g / 200 g / 500 g
Chrumkavé výhonky rukoly pre nádych sviežosti vašich každodenných jedál
Rukolové klíčky majú sladkú, jemnú, orieškovú chuť, ktorá sa lahodne pridávajú do šalátov alebo sendvičov. Chutné sú aj zamiešané do jogurtu. Ideálne s inými klíčkami, použite na stuhnutie omáčok a šalátových dresingov. Majú vysoký obsah živín a vitamínov A, B, C a E. Sú výbornými antioxidantmi a posilňujú imunitný systém. Čas namáčania môže spôsobiť tvorbu slizu a uľahčiť rast plesní. Uistite sa, že venujete zvýšenú starostlivosť klíčeniu odrôd, ako je rukola, žerucha a ľan.
Ako použiť semienka rukoly na klíčenie - bio - na váhu:
Semená namočte do vody s izbovou teplotou. Po 5-10 minútach začnú vytvárať hlien (rôsol). Ak používate nakličovač na podnose, uistite sa, že ste semená rovnomerne rozložili spolu s vytvoreným želé. Semená umyte raz denne, kým sa neobjavia prvé malé listy, potom zvýšte na 2-3 krát denne. Keď sú pripravené, môžete ich zmraziť a skladovať niekoľko dní, potom môžu pokračovať v raste. Pred konzumáciou klíčky umyte ako bežný šalát.
Namáčanie: 5-15 min.
Oplachovanie: 1 (2-3 krát) denne
Klíčenie: 4-6 dní
Výška: 2,5 cm až 5 cm
Spôsob: nakličovacie zariadenie / kus látky
50/100/200/500 g