Pivovarské kvasnice v prášku, neaktívne, Pimenta, 200 g
Pivovarské kvasnice v prášku, neaktívne, Pimenta, 200 g
- 100% prírodný produkt
- Vynikajúci zdroj vitamínov B a minerálov
- Neobsahuje GMO a technologické prísady
- Vegánsky
Pivovarské kvasnice sú prísady používané pri výrobe piva a chleba. Vyrába sa z jednobunkovej huby Saccharomyces cerevisiae. Pivovarské kvasnice majú horkú chuť.
Pivovarský kvasnicový prášok je superpotravina - vynikajúci zdroj bielkovín, minerálov a vitamínov skupiny B.
Pivovarský kvasnicový prášok je vynikajúcim zdrojom:
- chróm;
- bielkoviny;
- selén;
- draslík;
- železo;
- zinok;
- horčík.
Okrem toho sú pivovarské kvasnice skvelým zdrojom vitamínov skupiny B, ktoré poskytujú:
- tiamín (B1);
- riboflavín (B2);
- niacín (B3);
- kyselina pantoténová (B5);
- pyridoxín (B6);
- kyselina listová (B9);
- biotín (B7).
Výhody pre zdravie:
Gastrointestinálny trakt
Vďaka probiotickým vlastnostiam pivovarských kvasníc sú vynikajúcim prostriedkom na prevenciu hnačiek. Spotreba pivovarského droždia v prášku má priaznivý vplyv na ďalšie zdravotné problémy tráviaceho traktu, medzi ktoré patrí:
- hnačka spôsobená antibiotikami alebo cestovanie;
- syndróm dráždivého čreva;
- kolitída;
- neznášanlivosť laktózy.
Infekcie horných dýchacích ciest
Niektorí veria, že pivovarské kvasnice liečia bežné prechladnutie, chrípku a iné infekcie horných dýchacích ciest.
Cukrovka
Pivovarské kvasnice obsahujú hlavne zložité cukry a sú vhodné na použitie u pacientov s cukrovkou. Niektoré štúdie ukazujú, že doplnky chrómu môžu pomôcť ľuďom s cukrovkou regulovať hladinu cukru v krvi, pretože buď neprodukujú dostatok inzulínu - hormónu potrebného na premenu cukru, škrobu a iných potravín na energiu - alebo nemôžu používať inzulín, ktorý majú v tele. Chróm môže znížiť hladinu cukru v krvi, zlepšiť glukózovú toleranciu a znížiť potrebné množstvo inzulínu. Pretože pivovarské kvasnice sú bohatým zdrojom chrómu, vedci sa domnievajú, že ich konzumácia môže pomôcť pri liečbe vysokej hladiny cukru v krvi.
Vysoký cholesterol
Niekoľko štúdií preukázalo, že pivovarské kvasnice môžu pomôcť znížiť LDL („zlý“) cholesterol v krvi a zvýšiť HDL („dobrý“). Je to vynikajúci prostriedok na reguláciu cholesterolu, prírodného antibiotika, ktoré reguluje baktérie, ktoré môžu byť pre ľudské telo škodlivé.
Imunitný systém
V ľudovom liečiteľstve sa pivné kvasnice používajú ako preventívne opatrenie proti rôznym infekciám. Kvasinky obsahujú rôzne polysacharidy, ktoré stimulujú imunitný systém bojom proti patogénom.
Podľa výskumov polysacharidy pomáhajú pri regenerácii buniek a majú antivírusový účinok.
Nervový systém
Vitamín B hrá dôležitú úlohu pri normálnom fungovaní nervového systému a pri zvyšovaní koncentrácie. Jeho absencia spomaľuje vedenie elektrických signálov nervových buniek do celého tela. Najmä vitamíny B1 a B6 majú mimoriadne pozitívny vplyv na prácu mozgových buniek.
Strata váhy
Vysoký obsah bielkovín v pivovarských kvasniciach pomáha pri chudnutí. Proteín dodáva telu viac energie a chróm znižuje obsah tuku v bunkách. Niektorí ľudia však berú pivovarské kvasnice v nádeji, že priberú.
Zloženie:
Pivovarský kvasnicový prášok - neaktívny.
Obsahuje lepok!
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia: 316 kcal / 1621 kJ
Tuk: 2,0 g
Sacharidy: 38 g
z toho cukry: 0,5 g
Vláknina: 0,1 g
Bielkoviny: 48 g
Obsah vitamínov na 100 g:
Vitamín B1: 10 mg
Vitamín B2: 4 mg
Vitamín B3: 40 mg
Vitamín B6: 1,53 mg
Vitamín B7: 0,142 mg
Kyselina listová: 3,17 mg
Kyselina pantoténová: 18 mg
Použitie:
Na priamu konzumáciu v kombinácii s vodou, ovocnými a zeleninovými džúsmi, jogurtom alebo inými tekutinami.
Pivovarský kvasnicový prášok je možné použiť ako prísadu do šalátov, polievok, hlavných jedál. Pivovarské kvasnice majú špecifickú, mierne horkastú chuť.
Odporúčaný denný príjem: 2 odmerné lyžice (4-5 g).
Balenie: 200 g