logo template4

Topinambur prášok / Jeruzalemská artičoka, 200 g

Výrobca: zdravnitsa
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 88989089
EAN: 3800232542692
Dostupnosť: na sklade
11.58 bez DPH
13.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Topinambur prášok / Jeruzalemská artičoka, 200 g

- 100% prírodný produkt
- Prírodný zdroj inulínu a pektínu
- Vhodné pre diabetikov

Topinambur (Helianthus tuberosus), nazývaný tiež slnečnica alebo zemské jablko, je rastlina s úžasnou vlastnosťou absolútnej ekologickej sebaochrany. Neobsahuje dusičnany, ťažké kovy, rádioaktívne prvky.

Jeruzalemské artičoky začali Indiáni pestovať najskôr dávno pred príchodom Európanov; táto rozsiahla kultivácia zakrýva presný pôvodný rozsah druhov.

Zdravotné výhody:

Topinamburová múka má bohaté chemické zloženie, dostatok vlákniny, bielkovín a obzvlášť vysoký obsah inulínu, ktorý určuje jeho terapeutické a profylaktické vlastnosti.

Inulín obsiahnutý v prášku topinamburu prechádza cez žalúdok a tenké črevo bez narušenia jeho celistvosti. Inulín prechádza tráviacim traktom a vytvára gél, ktorý zostáva nestrávený a dostáva sa tak do hrubého čreva.

Tam sa takmer úplne neriedený stáva ideálnym krmivom pre dobré baktérie. K týmto vlastnostiam pridáva inulín ešte jeden nevyhnutný - znižuje schopnosť nášho tela tvoriť určitý druh tuku.

Pravidelný príjem inulínu priaznivo pôsobí pri hypertenzii, zlepšuje metabolizmus lipidov a priaznivo pôsobí aj pri cukrovke. Inulín tiež pomáha pri zápche a zlepšuje vstrebávanie minerálov z tela.

Cholesterol a triglyceridy
Pretože inulín nie je absorbovaný žalúdkom a črevom, jeho pravidelný príjem vedie k zníženiu toxínov v tele, ako aj k regulácii zlého cholesterolu a triglyceridov.

Pre zdravé črevá
Denný príjem inulínu vedie k významnému zvýšeniu črevných bifidobaktérií. Inulín tak pomáha redukovať patogénne baktérie ako Salmonella, Staphylococcus a ďalšie. Inulín má probiotický účinok.

Pre diabetikov
Vďaka tomu, že sa inulín pri trávení monosacharidov nerozpadá, jeho konzumácia nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Vďaka tejto vlastnosti je inulín ideálnym produktom pre ľudí trpiacich cukrovkou.

Na chudnutie
Inulín spomaľuje vstrebávanie živín a tým predlžuje obdobie sýtosti. Pri príjme inulín zväčšuje svoj objem (napučiava), čím napĺňa žalúdok a znižuje chuť do jedla. Pri patologickom prírastku telesnej hmotnosti sa mikroflóra čreva vždy zmení. Inulín drží prospešné baktérie v črevách a potláča tie, ktoré môžu spôsobiť rôzne choroby vrátane obezity.

Vďaka vysokému obsahu inulínu, pektínovej vlákniny atď. sa prášok z topinamburu odporúča pre:
- cukrovka;
- Obezita;
- ateroskleróza;
- Ischemická choroba srdca;
- Infarkt myokardu;
- udržiavacia starostlivosť pre chemoterapiu;
- Obličkové kamene a žlčové kamene;
- zápcha;
- imunodeficiencia;
- kontakt s rádionuklidmi;
- Osteochondróza.

Chemické zloženie prášku topinamburu:

Sušený a práškový topinambur majú bohaté chemické zloženie. Múka obsahuje: železo, kremík, zinok, horčík, draslík, mangán, fosfor, vápnik.

Obsah inulínu v múke je viac ako 70% a pektínu - 11%.

Zloženie:

Sušený a práškový topinambur.

Neobsahuje technologické prísady!

Nutričné ​​hodnoty na 100 g:

Energia: 364 kcal / 1317 kJ
Tuk: 0,23 g
Sacharidy: 73,1 g
Polysacharidy: 85,54 g
Bielkoviny: 5,1 g

Použitie:

Na priamu konzumáciu a kulinárske použitie. Môže byť použitý ako prísada do šalátov, krémov a ďalších. Možno pridať do koktailov a smoothies.

Vhodné pre diabetikov.

Skladovanie:

Skladujte na suchom a chladnom mieste mimo priameho slnečného žiarenia. Hygroskopické! Chráňte pred vlhkosťou!

Balenie: 200 g