logo template4

Inulín, rozpustná čakanková vláknina, 200 g

Výrobca: zdravnitsa
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 47066912
Dostupnosť: na sklade
6.66 bez DPH
7.99 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Inulín, rozpustná čakanková vláknina, 200 g

- 100% prírodný produkt
- Inulín extrahovaný z koreňov čakanky
- Vhodné pre diabetikov!

Inulín

Inulín je polymér fruktózy a v závislosti od dĺžky jeho polymérneho reťazca rozlišuje jeho jednotlivé druhy.

Inulín je definovaný ako druh polysacharidu používaného v potravinárskom priemysle na zlepšenie chuti a konzistencie nízkotučných potravín aj potravín s nízkym obsahom cukru. Môže sa tiež použiť ako náhrada vysoko kalorických prísad, ako je cukor, múka alebo tuk.

Inulín alebo takzvaná rastlinná vláknina je obsiahnutá vo viac ako 36 000 rôznych rastlinách, pričom čakanka sa vyznačuje najvyšším obsahom inulínu.

Užitočné vlastnosti:

Inulín prechádza cez žalúdok a tenké črevo bez narušenia jeho celistvosti. Inulín prechádza tráviacim traktom a vytvára gél, ktorý zostáva nestrávený a dostáva sa tak do hrubého čreva.

Tam sa takmer úplne neriedený stáva ideálnym krmivom pre dobré baktérie. K týmto vlastnostiam pridáva inulín ešte jeden nevyhnutný - znižuje schopnosť nášho tela tvoriť určitý druh tuku.

Pravidelný príjem inulínu priaznivo pôsobí pri hypertenzii, zlepšuje metabolizmus lipidov a priaznivo pôsobí aj pri cukrovke. Inulín tiež pomáha pri zápche a zlepšuje vstrebávanie minerálov z tela.

Cholesterol a triglyceridy
Pretože inulín nie je absorbovaný žalúdkom a črevom, jeho pravidelný príjem vedie k zníženiu toxínov v tele, ako aj k regulácii zlého cholesterolu a triglyceridov.

Pre zdravé črevá
Denný príjem inulínu vedie k významnému zvýšeniu črevných bifidobaktérií. Inulín tak pomáha redukovať patogénne baktérie ako Salmonella, Staphylococcus a ďalšie. Inulín má probiotický účinok.

Pre diabetikov
Vďaka tomu, že sa inulín pri trávení monosacharidov nerozpadá, jeho konzumácia nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Vďaka tejto vlastnosti je inulín ideálnym produktom pre ľudí trpiacich cukrovkou.

Na chudnutie
Inulín spomaľuje vstrebávanie živín a tým predlžuje obdobie sýtosti. Pri príjme inulín zväčšuje svoj objem (napučiava), čím napĺňa žalúdok a znižuje chuť do jedla. Pri patologickom zvýšení telesnej hmotnosti sa mikroflóra čreva vždy zmení. A táto zmena urýchľuje priberanie. Inulín drží prospešné baktérie v črevách a potláča tie, ktoré môžu spôsobiť rôzne choroby vrátane obezity.

Zloženie:

Vláknina rozpustná v inulíne extrahovaná z koreňov čakanky.

Nutričné ​​hodnoty na 100 g:

Energia: 840 kJ / 200 kcal
Tuk: 0,0 g
Vláknina: 90,0 g
Sacharidy: 7,0 g
Cukry: 7,0 g
Bielkoviny: 0,0 g
Soľ: 0,0 g

Navrhované použitie: Na priamu konzumáciu. Vezmite až 10 g (2 čajové lyžičky) denne rozpustené vo vode, džúse alebo jogurte. Môže byť pridaný priamo do koktailov, smoothies, studených dezertov.

Vhodný na dlhodobé používanie.

Balenie: 200 g