Jablková múka 400 g
Jablková múka 400 g
Jablková múka je výsledkom mletia najčerstvejšieho ovocia na 100% prírodný prášok pri zachovaní pôvodnej chuti a sviežosti. Odstránením vody sa všetok obsah minerálov a vitamínov koncentruje, čo vedie k veľmi výživnému produktu. Jablková múka je významným zdrojom rozpustnej vlákniny, najmä pektínu. V ľudskom trávení sa pektín viaže na cholesterol v gastrointestinálnom trakte a spomaľuje vstrebávanie glukózy zachytávaním sacharidov. Pektín je teda rozpustná vláknina, ktorá predlžuje pocit sýtosti po jedle. Neobsahuje lepok.
Použitie:
Pre hnedý chlieb pridajte 1-3 % jablkovej múky do hlavnej múky, ktorú si recept vyžaduje. Pre jablkový koláč pridajte 10-25%, pre sušienky - nahraďte 10-15% múky, ktorú bežne používate. Pridajte ho do smoothies a pečiva alebo ním posypte čerstvé ovocie/šaláty, aby ste zvýraznili farbu, chuť a pridali nutričnú hodnotu.
Ingrediencie:
Jablkový prášok zo zrelého a sušeného ovocia
>Bulharsko
400 g