logo template4

Papája listy, prášok 100 / 500 g

vyberte veľkosť:
100 g 7.900
500 g 29.900
Záručná doba:: 24 mesiacov
Kód: vds 12095
Dostupnosť: na sklade
6.58 bez DPH
7.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Papája listy, prášok 100 / 500 g

Listy papáje obsahujú enzým papaín, ktorý sa nachádza aj v zrelom ovocí, no v oveľa menšej koncentrácii. Papaín pôsobí v alkalickej a kyslej oblasti. Prášok z listov papáje obsahuje prírodný enzým papaín. 

Dozreté, sušené, mleté ​​listy papáje na čaj s ľahkou horko-ovocnou vôňou.
Papaín obsiahnutý v listoch je tráviaci enzým, ktorý pomáha spaľovať tuk.
Listy papáje sa v Južnej Amerike tradične používajú ako domáci liek na prevenciu chorôb. Používajú sa aj v Indii na povzbudenie trávenia a chuti do jedla.
Folia Caricae papayae, Carica papaya
Papája je rýchlo rastúca, trváca „stromovitá bylina“, ktorú nemožno zaradiť medzi strom, ker ani trvalku a dorastá do výšky 10 m. Listy papáje rastú špirálovito, sú vždyzelené, dlaňovito laločnaté s dlhými stopkami, v priemere 50-70 cm.

Listy papáje sú domorodým obyvateľom známe pre ich obsah papaínu, silného tráviaceho enzýmu. Každý, kto zje po každom jedle v trópoch list papáje, je veľmi nepravdepodobné, že by dostal nejaké parazity / infekcie.

V ajurvéde listy papáje stimulujú chuť do jedla, najmä u bledých a chudých detí. Listy papáje sa podávajú deťom s nepravidelným vyprázdňovaním. Kravy v Indii sú kŕmené listami papáje, aby sa zlepšilo ich trávenie.

Veľmi účinný papájový enzým papaín sa nachádza len v malej miere v zrelých plodoch, ale vo vysokých koncentráciách sa nachádza v listoch rastliny.
Pôsobí ako tráviaca pomôcka pre mäso a tuk, rozpúšťa zvyšky bielkovín z črevnej steny, je určený na vyháňanie parazitov a podporuje zdravú črevnú flóru. Štiepi peptidové väzby zahŕňajúce základné aminokyseliny, údajne stimuluje metabolizmus a uvoľňuje krvinky, takže krvinky sa už nezhlukujú.

Papaín urýchľuje proces premeny bielkovín a aminokyselín, čo zlepšuje trávenie. Výsledkom je, že potravinový odpad sa vylučuje bez plynatosti a fermentácie. Papaín je prvotriedny spaľovač tukov, pretože usadené tuky z tukových zásobných buniek sa môžu rozpustiť a spracovať v pečeni. Listy papáje vyrovnávajú TH1 / TH2.

Na čaj:
3 polievkové lyžice zalejte 1 litrom vriacej vody a lúhujte alebo dokonca varte až 30 minút, potom sceďte. Oslaďte erytritolom. Pite tri až päť šálok denne, najskôr nalačno a potom po jedle. Hotový čaj je možné uchovávať v chladničke niekoľko dní, najlepšie vo fľaši. Nevarte ani neskladujte v hliníkových nádobách alebo nádobách obsahujúcich cín.