Agávový sirup - BIO - 280 g
Agávový sirup - BIO - 280 g
Agávový nektár (niekedy nazývaný agávový sirup) sa najčastejšie vyrába z modrých agáv, ktorým sa darí vo vulkanických pôdach južného Mexika. Agáve sú veľké, špičaté rastliny, ktoré sú podobné známej Aloe Vera. Kvôli vysokému obsahu uhľohydrátov v modrej agáve (čo má za následok vysoké percento fruktózy v konečnom nektáre) je modrá agáve preferovaným druhom na výrobu nektáru.
Agávový nektár sa vyrába z veľkých listov rastliny. Sú odrezané a odhaľujú jadro rastliny (nazývané "pina"). Na výrobu agávového nektáru sa z piny extrahuje šťava, filtruje sa a zahrieva pri nízkej teplote, čím sa sacharidy rozkladajú na cukry. Svetlejšie a tmavšie odrody agávového nektáru sa vyrábajú z rovnakých rastlín. Ľahšie sirupy podliehajú menšiemu zahrievaniu a dôkladnejšej filtrácii, aby sa vytvoril produkt s jemnejšou príchuťou, ktorý je dostatočne neutrálny na použitie v mnohých kulinárskych aplikáciách. Tmavšie sirupy sa filtrujú menej a pevné látky ponechané v sirupe vytvárajú silnejší nektár s chuťou, ktorá sa niekedy porovnáva s javorovým sirupom. Chuť agávového nektáru je porovnateľná, aj keď nie identická, s medom. Mnoho ľudí, ktorí nemajú radi chuť medu, považuje agáve za chutnejšiu voľbu. Nemá ani horkú pachuť spojenú s umelými sladidlami.
Návod na použitie:
Ideálna alternatíva k známym sladidlám – použite na osladenie nápojov, dezertov, omáčok a dresingov. Ochutnajte ho vopred, aby sladkosť agávového sirupu zodpovedala vašim osobným preferenciám.
Výživové údaje na 100 g:
Energia - 1240kJ / 290kcal
Tuk - 0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny - 0 g
Sacharidy - 73 g
z toho cukor - 69 g
Bielkoviny - 0 g
Vláknina - 4 g
Soľ - 0 g
Ingrediencie:
Bio agávový sirup, prémiový svetlý
Produkt z Mexika
280 g