Jablčná melasa, prírodné sladidlo, Dr. Keskin, 270 g
Jablčná melasa, prírodné sladidlo, Dr. Keskin, 270 g
Jablká sú ovocie s veľmi nízkym glykemickým indexom. Obsahujú asi 12-15% sacharidov - pektín, celulózu, glukózu a fruktózu, kyselinu jablčnú a citrónovú a sú bohaté na minerály, horčík, draslík, sodík, zinok, ako aj cenné vitamíny B1, B2, C, E, P a RR. Jablká obsahujú aj značné množstvo fosforu, vďaka čomu sú cenné pre mozog a nervy, najmä pri nervovom vyčerpaní. Jablká znižujú chuť do jedla a pečené jablká sú zdravým jedlom pri žalúdočných problémoch a hnačkách.
Účel:
Prírodné, tekuté sladidlo. Môže sa pridať do ovsených vločiek, kávy, čaju, jogurtu alebo zmrzliny. Ideálny doplnok k proteínovým koktailom. Jablkovú melasu využijete na pečenie, varenie a sladkých aj slaných jedál.
Ingrediencie:
Koncentrovaný sirup z jabĺk odrody "Firiki", voda, konzervačná látka: sorban draselný.
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia: 1255 kJ / 300 kal
Tuk: < 0,1 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: < 0,1 g
Sacharidy: 72,6 g
z toho cukry: 1 g
Bielkoviny: < 0,01 g
Soľ: < 0,01 g
Použitie:
Na priamu konzumáciu, sladenie palaciniek, vaflí, raw dezertov, nápojov, pečiva, marinád, šalátových dresingov a pod.
Balenie: 270 g