Powered by Smartsupp

Pestrec mariánsky semená / prášok 50 /100 / 500 / 1000 g

vyberte veľkosť:
50 g celé semenána sklade 1.900
100 g prášokna sklade u dodávateľa 6.900
500 g prášokna sklade u dodávateľa 24.690
1000 g prášokna sklade u dodávateľa 41.900
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: vds/ zdr 12410009
Dostupnosť: na sklade
1.58 bez DPH
1.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Pestrec mariánsky semená / prášok 

Od nepamäti je prášok pestreca mariánskeho známy ako liečba proti vírusovej hepatitíde A, B a C, steatóze (tukové zaťaženie pečene), cirhóze, žltačke, zlyhaniu / intoxikácii pečene. Regeneruje pečeňové tkanivo, silný detoxikátor, zabraňuje vedľajším účinkom liekov. Pomáha obnoviť organizmus v prípade intoxikácie alkoholom, zvyšuje schopnosť brániť pred infekciami, adjuvans v prípade biliárnej dyskinézy, migrény.
Proces mletia rozbije semená ostropestreca mariánskeho. Vďaka tomu sa cenné zložky, ako je prírodný silymarín, lepšie vstrebávajú do tela. Vďaka silymarínu má prášok zo semien ostropestreca mariánskeho ochranný a regeneračný účinok na pečeň. Ideálne na prípravu príjemného horkastého čaju.
Plody a semená ostropestreca mariánskeho obsahujú 1 - 3% silymarínu. Toto je zmes 4 účinných látok, ktoré patria do skupiny flavonolignanov. Silymarín je zmes účinných látok rozpustná v tukoch, nie je rozpustná vo vode. Vďaka silymarínu majú semená a plody pestreca mariánskeho antioxidačný a antifibrotický účinok. Môže tiež blokovať toxíny. Testy preukázali, že silymarín chráni bunkovú membránu pečeňových buniek. To sťažuje prenikanie toxínov do buniek. Zmes látok navyše pôsobí ako lapač radikálov. Okrem toho má silymarín pozitívny vplyv na rýchlu regeneráciu pečene. Podporujú obnovu pečeňových buniek a podporujú detoxikáciu pečene. Ostropestrec mariánsky navyše stimuluje metabolizmus pečene, metabolizmus žlče, ako aj trávenie.
 
      Používa sa preventívne s potenciálne hepatotoxickými liekmi.
 
      Je to tiež dobrý galaktogog, ktorý používajú dojčiace ženy.
 
zloženie
 
Prášok pestreca mariánskeho získaný pomalým mletím semien na tradičnom kamennom mlyne. Pomalým mletím je nutričná hodnota získanej múky vyššia ako priemyselne mletá múka.
 
      Veľmi bohatý na flavonoidové látky, ktoré sa súhrnne nazývajú „silymarín“ a ktorý v priebehu času preukázal výnimočné hepatoprotektívne vlastnosti, ktorých je súčasťou: silibín (najväčšie množstvo), izosilibín, silidianín, silicristín, taxifolín.
 
podávanie
Odporúča sa najmenej 4 polievkové lyžice / deň, používa sa v jemných pokrmoch, ako sú šaláty, omáčky, jogurt alebo v zmesi s medom.
Semená ostropestreca mariánskeho sú ideálne pre detoxikačný a pečeňový tonikový bylinkový čaj - teplý alebo studený. Najlepšie je poliať 1 - 2 čajové lyžičky semien (3 - 5 g) horúcou vodou (1 pohár vody s asi 150 - 200 ml), nechať 10 minút lúhovať a potom scediť. Čaj sa pije 3 až 4 krát denne, 30 minút pred jedlom. Je vhodné ho zmiešať s trochou mäty alebo zázvoru (podľa vašej chuti).
 
      Ideálne pre športovcov, vegetariánov, vegánov, paleolitickú stravu.
Update cookies preferences