Sucrose Cocoate
Sucrose Cocoate
Sucrose Cocoate je veľmi mierny, ekologicky certifikovaný a hydrofilný lipid vyrobený z mastných kyselín kokosového oleja a sacharózy z cukrovej repy.
INCI: Sucrose Cocoate
Číslo CAS: 91031-88-8
Pôvod: rastlinný
Funkcia: zmäkčovadlo
Kozmetické použitie: zvlhčuje, zmierňuje podráždenie, zjemňuje, mierne zahusťuje, zvyšuje krémovosť a viskozitu peny v zmesiach povrchovo aktívnych látok
Spracovanie: Na výrobu šampónov a sprchových gélov rovnomerne premiešajte pri približne 40 ° C a zmiešajte s povrchovo aktívnymi látkami; na zapracovanie do emulzií rozpustiť vo vlažnej vode a zapracovať
Dávkovanie: 0,7-5%
Skladovanie: suché, dobre uzavreté
Poznámky: V súlade s prírodnou kozmetikou | Bez GMO
Jemná povrchovo aktívna látka je neiónový, mierny lipid vyrobený z mastných kyselín kokosového oleja a sacharózy. Má mierne koemulgačný účinok a tvorí výživnú zložku v čistiacich prostriedkoch a krémoch. Nejde o povrchovo aktívnu látku v pravom zmysle slova, ale skôr o zmäkčovadlo dopĺňajúce lipidy.
Šetrné povrchovo aktívne činidlo:
stabilizácia peny
zvýši viskozitu
zvlhčujúci
koemulgujúce
Jemný tenzid by sa mal zahriať na 40 stupňov Celzia a dobre homogenizovať.
Sucrose Cocoate kupujeme ako pastovitú, bielu látku s výraznou vlastnou vôňou. Má hodnotu pH približne 6,5–7,5 a je nekonzervovaný.
Efektné a kozmetické použitie
Používa sa ako prísada stabilizujúca penu, zvyšujúca viskozitu a zvlhčujúca látka v šampónoch, intímnych umývacích krémoch a sprchových géloch. Tam zvyšuje konzistenciu a krémovosť textúry výrobku a je cenený pre svoju schopnosť znižovať dráždivé účinky iných povrchovo aktívnych látok. Pôsobí ako jemne zvlhčujúca prísada zvyšujúca viskozitu vo výrobkoch na čistenie vlasov a pokožky, ako napr. čistiace mlieko alebo umývací krém. Tam podporuje príjemný, jemný pocit pokožky počas procesu čistenia a po čistení.
Sucrose Cocoate funguje aj ako koemulgujúca a vyživujúca zložka v emulziách: výrobca ho popisuje ako „zvlhčovač v produktoch na ochranu pokožky (krémy a pleťové vody)“.
spracovanie
Sucrose Cocoate by sa mal pred spracovaním zahriať na 40 ° C a homogénne premiešať, pretože pri skladovaní pri teplotách nad 25 ° C má tendenciu sa oddeľovať. Optimálne ho rozptýlite v koncentrovanej zmesi povrchovo aktívnych látok. V emulziách, rozptýlených v malom množstve vody, sa môže vmiešať teplom ruky.
dávkovanie
Podľa výrobcu sa koncentrácia použitého Sucrose Cocoate pohybuje v rozmedzí 0,7 - 4,0% v čistiacich prostriedkoch a 3 - 5,0% v emulziách:
V šampónoch 1,5%
V šampónoch pre jemné, rýchlo mastné vlasy až do 0,5%
V prípravkoch na čistenie tváre 0,5 - 1%
V sprchových géloch, umývacích krémoch, penových kúpeľoch 3–4%
Emulzie v starostlivosti 3–5%