Paprika štipľavá Gourmet BIO 100 / 500 g
Paprika štipľavá Gourmet BIO 100 / 500 g
Paprika mletá pálivá (Fructus Capsici ""ružovo pálivá", Capsicum annuum)
použitie
Na dochucovanie mäsa, rýb, hydiny, polievok, zeleniny, šalátov a na ozdobenie jedál.
chuť
Aromatická, korenistá a pálivá papriková chuť
Pálivá paprika chutí horko a je tmavočervenej farby. Paprika je v kuchyni skutočným majstrom. Korení polievky a omáčky, vaječné a syrové jedlá, tvaroh a šaláty. Korenie sa hodí k mletému mäsu, gulášu, grilovanému mäsu, dusenému mäsu a opekaniu, hovädziemu, bravčovému a teľaciemu mäsu, jahňacine a hydine, ale aj rybám, všetkým paradajkovým jedlám, zemiakom, zelenine, hubám, cestovinám a ryžovým jedlám.