Sladké drievko (Glycyrrhiza glabra), sekaný koreň
Sladké drievko (Glycyrrhiza glabra), sekaný koreň, 30 g / 100 g / 500 g
Trváca bylina s krátkym, hustým podzemkom a silne rozvetveným koreňovým systémom, s koreňmi dlhými až niekoľko metrov.
Kvitne v júni a júli.
Rastie na suchých trávnatých miestach v Podunajskej nížine, v blízkosti Dunaja.
Predpokladá sa, že chemikálie v sladkom drievku znižujú opuchy, znižujú kašeľ a zvyšujú množstvo chemikálií v našom tele, ktoré liečia vredy. Mnohé „sladké drievko“ produkty alebo pelendreky v skutočnosti sladké drievko neobsahujú. Obsahujú anízový olej, ktorý má vôňu a chuť „čierneho sladkého drievka“.
Sladké drievko sa používa pri ekzémoch, opuchoch pečene, vredoch v ústach a mnohých iných ochoreniach
Sladké drievko – sušený koreň
Použitie: ako pomôcka pri obličkových sedimentoch, urologických poruchách, vredoch dvanástnika, chronickej bronchitíde a pod.
Spôsob prípravy: 1 polievkovú lyžicu bylinky dáme do 500 ml vody a povaríme 5 minút. Preceďte a pite v 3 rovnakých dávkach deň pred jedlom.
Balenie: 30 / 100 / 500 g