Powered by Smartsupp

Samardala, SoultyBG, 60 g

Výrobca: soulty
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 92101807
Dostupnosť: na sklade
3.25 bez DPH
3.90 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Samardala, SoultyBG, 60 g

- 100% prírodný produkt
- Neobsahuje konzervačné látky ani zvýrazňovače
- Vhodné pre vegetariánov a vegánov

Samardala je snáď jediné čisto bulharské korenie. V minulosti sa používala najmä v juhovýchodnom Bulharsku, no dnes ju čoraz viac milovníkov chutných jedál objavuje po celej krajine. Pripravuje sa z jednoročnej rastliny z čeľade cibule. Hoci sa voľne vyskytuje v iných balkánskych krajinách, ako kulinárske korenie sa používa iba v Bulharsku.

Tradičná soľ Samardala sa skladá z dvoch základných ingrediencií – korenia Samardala a kuchynskej soli. Má veľmi špecifickú a mierne návykovú chuť. Je to jedno z tých korení, ktoré buď nenávidíte, alebo milujete. My to určite milujeme. Kúpte si ho a vyskúšajte, aby ste sa presvedčili.
Samardala je bylinná jednoročná rastlina z čeľade Nectaroscordum bulgaricum. V Bulharsku sa vyskytuje vo voľnej prírode najmä v juhovýchodnom Bulharsku - oblasť Stara Zagora, Sliven, Strandža. Charakteristické je, že sušením stráca vôňu. Na zachovanie arómy sa rastlina melie a výsledná kaša sa aplikuje na soľ. Po zaschnutí soli sa vytvoria hrudky, ktoré pretrieme cez sitko. Za starých čias domáci pripravovali korenie doma. Dnes sa vyrába a predáva po celej krajine.

Jeho najobľúbenejšie použitie je na dochucovanie varených vajec, zemiakov a jahňacích jedál. Môžete ho použiť na sendviče s maslom, sendviče s mletým mäsom, pizzu, varené vajcia, chleby a samozrejme na čokoľvek iné, čo máte radi!
Je vhodný aj do zelených šalátov, ako aj do jedál zo špenátu, žihľavy. Používa sa hlavne na posypanie hotových jedál, bez tepelnej úpravy, pretože stráca arómu. Treba mať na pamäti, že korenie obsahuje veľa soli a preto je potrebné pri použití samardaly znížiť celkové množstvo soli v recepte. Jeho chuť je bohatá a hodí sa do chudých polievok, zemiakových jedál a vajec.

Samardala sa používa na pečené, vyprážané, varené zemiaky, ryžu a vajcia.

Ingrediencie:

Samardala / Nectaroscordum bulgaricum /, soľ.

Použitie:

Používajte ako korenie na všetky druhy jedál a pečiva.

Balenie: 60 g v sklenenej nádobe

Pôvod: Bulharsko

Update cookies preferences