logo template4

Vavrín pravý BIO

vyberte veľkosť:
100 g mleté 4.390
500 g mleté 20.390
1000 g mleténa objednávku 35.900
50 g celé 3.900
Kód produktu: vds 613
Záručná doba:: 24 mesiacov
Dostupnosť: na sklade
3.90
ks

Vavrín pravý BIO - bobkový list

Sušené bobkové listy voňajú dosť korenisto a majú bylinkovú chuť. Bobkové listy dodávajú marinádam, polievkam, kyslej pečeni, jedlám z diviny a mäsu pikantnú arómu.

Bobkové listy: staňte sa slávnym kuchárom
Bobkové listy sú skutočnými chuťovými hrdinami a napĺňajú svoje meno. Už v staroveku dostali slávni bojovníci za odmenu vavrínový veniec. Tí, ktorých zdobili bobkové listy, boli víťazní a hrdinskí. V malom rozsahu môžete aj dnes vyhrať jeden alebo dva vavríny, ak použijete toto aromatické korenie vo vlastnej kuchyni. Staňte sa obdivovaným hostiteľom a hobby kuchárom. S použitím bobkových listov. Môžete si tak vypočítať svoju kuchynskú úspešnosť až na gram.

Arómu rozvinú iba pomaly a jedlu trochu váhavo dodajú svoju štipľavú korenistú chuť. Dobré veci však chcú svoj čas, a to platí aj pre bobkové listy v kuchyni s korením. Vaše čakanie bude nakoniec odmenené, ak sa spoľahnete na toto klasické korenie.

Morenie a marinády, to je miesto, kde môže korenie v prvom rade zabodovať. Bobkové listy sa v rôznych receptoch zvyčajne nedávajú na gram, ale na kus. Vy sa rozhodnete, ako intenzívne chcete vo svojom jedle nájsť vôňu vavrínu. Bobkové listy sa zberajú v rôznych veľkostiach a ich intenzita sa dá ľahko regulovať.

Z arómy bobkového listu ťaží každé jedlo, ktoré sa musí dlho variť. Korenie nie je vhodné len do marinád a na morenie, ale aj na dusené jedlá, výdatné dusené jedlá alebo zemiakové jedlá. Gram na gram, alebo lepšie povedané list po liste, toto korenie je kulinárskym pôžitkom. Vďaka sušeniu, ktoré ručne zbierané bobkové listy zažívajú bezprostredne po zbere, prichádzajú o veľkú časť horkých látok, ktoré obsahujú. Čerstvé by boli nejedlé. Po vysušení majú stále mierne koláčový, veľmi korenistý a teplý tón. Pretože korenie je veľmi tvrdé, pred podávaním sa odstráni. Bobkové listy vydali zo všetkého to najlepšie, konkrétne plnú arómu.

Využite vo svojej kuchyni ohromnú príchuť bobkového listu. Používa sa rovnako ľahko ako korenie a soľ, ale dá vášmu chuťovému poháriku úplne nový chuťový zážitok.

Bobkové listy, mleté

Mleté bobkové listy sú korenené a intenzívne a majú určujúcu éterickú arómu. V mletej forme sa ľahko dávkuje a chutí a vonia nádherne aromaticky. Mleté bobkové listy majú jemné trpké tóny a sú ideálne na zakončenie výdatných jedál. Najmä na polievky a dusené jedlá, ako aj na výdatné jedlá z rýb a mäsa.

Použitie bobkových listov, mleté
Plné: Lahodné omáčky, napríklad pripravené omáčky z pečeného alebo duseného mäsa, je možné ochutiť a dochutiť mletými bobkovými listami. Jemné horké látky a jedinečná príchuť vavrínového korenia dokonale dotvárajú obzvlášť tmavé omáčky.

Príloha: Nielen výdatné mäsové a rybie pokrmy získajú harmonickú a súvislú arómu s mletými bobkovými listami. Prílohy ako zemiaky jemnú príchuť dostanú aj práškové bobkové listy. Najmä v kombinácii s kúskom masla alebo na vyprážané zemiaky z panvice sa prílohy stanú skutočnou lahôdkou.

Zima: V zime je červená kapusta obľúbenou ingredienciou do bohatých jedál. Môže byť ochutená sušenými bobkovými listami v mletej forme. Celé listy sa tradične varia súčasne, prášok je však možné dávkovať jemnejšie, najmä ak sa vyžaduje iba jemná nota pikantného vavrínu.






Pozri.sk - vyhľadávačPricemania.sk – Porovnanie cien