Domáci likér Kahlua z čakanky
Domáci likér Kahlua z čakanky
Ako pripraviť likér z niekoľkých základných ingrediencií vrátane čakanky - náhrady kávy, vanilky a vodky. Príprava tohto domáceho receptu Kahlua trvá asi 15 minút
Všetci máme radi ochutené likéry a Baileys a Kahlua patria medzi naše obľúbené. Jediná vec, ktorá sa nám na týchto krémových a dievčenských nápojoch nepáči je monžstvo farbív a prísad. Väčšina značkových jedál a nápojov sa dá ľahko a lacnejšie vyrobiť doma, vrátane likéru Kahlua. Nie je to len jednoduché na prípravu, ale vyžaduje si len niekoľko ingrediencií, ktoré už možno máte vo svojich skriniach. Ak sa rozhodnete, môžete tiež mierne obmieňať ingrediencie a prispôsobiť si ich podľa vlastnej chuti – viac či menej sladké, alkoholické alebo pridáte namiesto čakanky kávu, namiesto vodky rum.
Z tohto receptu vyrobte takmer tri 750 ml fľaše Kahlua – to je štandardná veľkosť, v ktorej sa dodáva väčšina fliaš alkoholu a vína. Po príprave sa Kahula môže podávať samotná alebo sa môže použiť na výrobu white russian / zmiešate 1: 1 vašu domácu kahluu s vodkou, nalejete na ľad a cez lyžičku dolejete smotanu /.
INGREDIENCIE
4 šálky vriacej vody 950 g
2 šálky hnedého cukru 400 g
2 šálky bieleho cukru 400 g
50 g instantnej čakanky
1 vanilkový struk
3 šálky vodky 667g / Prípadne použite rum pre autentickejšiu Kahluu
3 Čisté a sterilizované fľaše. Prázdne fľaše na víno so skrutkovacím uzáverom sú dokonalé
INŠTRUKCIE
Oba cukry dáme do žiaruvzdornej misky a zalejeme vriacou vodou. Miešajte, kým sa všetok cukor nerozpustí, potom pridajte čakankovú kávu. Znova sa mieša, kým sa nerozpustí, potom sa ochladí na teplotu miestnosti.
Keď sa cukrová voda ochladí, nakrojte vanilkový lusk pozdĺž strany. Mazľavé vnútro vyškrabeme nožom a vmiešame do cukrovej vody.
Vanilkové zrná v kombinácii s čakankou a cukrom sú to, čo ochutí domácu Kahluu.
Do zmesi nalejte vodku a jemne premiešajte. Potom pomocou lievika nalejte kávový likér do fliaš a uzavrite. Ak sa nejaká vanilka prilepí na dno misky, stačí ju lyžičkou naliať do fliaš. To je množstvo chutí, o ktoré nechcete prísť.
Postavte svoje fľaše domácej Kahlua vzpriamene na tmavom mieste a počkajte asi dva až tri týždne, kým ju otvoríte. Je to preto, aby chute, najmä vanilka, dostali čas na vylúhovanie. Ak absolútne nemôžete čakať tak dlho, je v poriadku piť kedykoľvek potom, čo si Kahluu urobíte.
Domácu kahluu môžete podávať samostatne na ľade alebo ju primiešať do kokteilu.