Agar agar ovocné želé
Agar agar ovocné želé
Skvelý, ľahký a jednoduchý dezert pre malých a veľkých.
Zloženie
2 Kiwi, olúpané a nakrájané na plátky
125 g Čučoriedky, opláchnuté
170 g Ostružiny, opláchnuté
70 g Maliny, opláchnuté
10 stredne veľkých jahôd, olúpaných a nakrájaných na plátky
4 šálky vody
3 lyžičky agar-agarového prášku
½ šálky hydrolátu podľa vlastného výberu
6 lyžic cukru demerara alebo viac podľa chuti
1-obdĺžnikový pekáč alebo plech
Postup:
Vo veľkom hrnci zmiešajte vodu, agar-agarový prášok, hydrolát a cukor a priveďte ju do varu. Stíšime oheň a dusíme, kým sa agar-agar a cukor úplne nerozpustia, asi 10 minút.
Panvicu ihneď odstavte z ohňa a obsah preceďte do pekáča. Necháme asi 5 minút vychladnúť a ovocie porozkladáme do agar-agarovej zmesi. Keď vychladne, želé ochladíme v chladničke. Nakrájajte podľa želania a podávajte vychladené.