Kešu mlieko
Kešu mlieko
Kešu mlieko je populárny nemliečny nápoj vyrobený z celých kešu orieškov a vody. Má krémovú, bohatú konzistenciu a je nabitý vitamínmi, minerálmi, zdravými tukmi a ďalšími prospešnými rastlinnými zlúčeninami. Kešu mlieko, dostupné v nesladených a sladených variantoch, môže vo väčšine receptov nahradiť kravské mlieko.
Môže posilniť imunitu a zlepšiť zdravie srdca, očí a pokožky. Kešu mlieko ponúka vynikajúcu alternatívu k mliečnym výrobkom pre ľudí s intoleranciou na laktózu a alergiami na mliečne výrobky. Slúži ako nízkokalorická alternatíva, ktorá poskytuje bohatšiu konzistenciu ako štandardné ponuky na báze sóje, ryže a mandlí.
Pomôže predchádzať anémii. Šálka kešu mlieka má asi 0,5 mg železa alebo 3 % odporúčanej dennej hodnoty. Nedostatok železa je hlavnou príčinou stavu známeho ako anémia, pri ktorom krv nemá dostatok zdravých červených krviniek. Zatiaľ čo veľa ľudí sa pri liečbe anémie spolieha na doplnky výživy, pitie kešu mlieka alebo konzumácia potravín s vysokým obsahom železa im môže pomôcť.
Udržujte svoj cholesterol pod kontrolou. Mliečne alternatívy na báze orechov, ako je kešu mlieko, neobsahujú žiadny cholesterol. Šálka kravského mlieka však môže mať až 36 mg cholesterolu alebo 12 percent odporúčanej dennej maximálnej hodnoty. Produkty z kešu môžu byť vynikajúcou voľbou pre každého, kto chce znížiť hladinu cholesterolu bez toho, aby sa vzdal mlieka.
Pomôžte svojim očiam. Kešu mlieko je úžasným zdrojom vitamínu E. Tento vitamín hrá dôležitú úlohu v zdraví očí. Výskum poukazuje na to, že je to obzvlášť dôležitý doplnok na zníženie rizika vekom podmienenej degenerácie makuly.
Kešu mlieko je ideálnou náhradou kravského mlieka. Navyše, keď si doma pripravíte vlastné mlieko, máte pod kontrolou nielen ingrediencie, ktoré doň dávate, ale môžete si ho aj personalizovať pridaním citróna, pomaranča alebo škorice. Bude to váš dokonalý spojenec, ktorý dodá vašim zmrzlinám krémovosť.
Typ receptu: Rastlinné mlieko
Čas prípravy: 1 min | Celkový čas: 1 min
Ingrediencie
3 šálky vody
1 šálka kešu orieškov
Cukor alebo sladidlo podľa chuti
Inštrukcie
Kešu oriešky namočíme do vody aspoň na 4 hodiny alebo cez noc do chladničky. Kešu oriešky sceďte a prepláchnite, kým nebude čistá voda
Pridajte prísady do mixéra a zaistite veko.
Zvoľte rýchlosť 1 a postupne zvyšujte na plný výkon.
Šľahajte kým nedosiahnete požadovanú textúru.
Pred použitím vychlaďte v chladničke a pretrepte.