Powered by Smartsupp

Šalát z tekvice, quinoa a granátového jablka

Šalát z tekvice, quinoa a granátového jablka

Recept je veľmi vhodný, keď máte v jedálničku quinou a zeleninu podľa vlastného výberu. ....
 
Produkty:
 
Na 1-2 porcie
1 šálka quinoa
Polovicu tekvice olúpeme a nakrájame na kocky
1 zelené jablko
1-2 lyžice citrónová šťava
4 polievkové lyžice semená granátového jablka
2 stonky zelenej cibule
2-3 lyžice petržlen nasekaný nadrobno
2 polievkové lyžice olivový olej
2 polievkové lyžice citrónová kôra - strúhaná
soľ a korenie podľa chuti
 
Inštrukcie:
 
Prvým krokom pri príprave šalátu z tekvice, quinoa a granátového jablka je ošúpanie a nakrájanie tekvice. Predhrejte rúru na 200 stupňov. Nakrájanú tekvicu dáme na plech pokrytý papierom na pečenie, dochutíme soľou a korením a pečieme 20-25 minút alebo kým tekvica nezmäkne bez toho, aby sa zmenila na pyré. Necháme vychladnúť a potom odložíme 150 g.
 
Kým sa tekvica pečie, namočíme 1 šálku quinoi do 2 šálok horúcej vody na cca 20-25 minút. Scedíme a prepláchneme studenou vodou. Prevarte 2 hrnčeky vody a pridajte namočenú quinou. Varte 12-15 minút. Oddeľte 200 g pripravenej quinoa.
 
Jablká ošúpeme, nakrájame na kúsky a zmiešame s trochou citrónovej šťavy, aby nestmavlo.
 
Na prípravu dresingu zmiešame nadrobno nakrájanú cibuľu, olivový olej, 1 polievkovú lyžičku citrónovej šťavy, citrónovú kôru a petržlen. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
 
Oddelených 150 g tekvice, nastrúhaných jabĺk, 200 g quinoi, semiačok granátového jablka a dresingu zmiešame, pričom pár kúskov tekvice a semiačok granátového jablka si necháme na ozdobu.
 
Dobrú chuť!
 

Doporučujeme zakúpiť spolu s tovarom

Update cookies preferences