logo template4

Vegánske fašírky s cícerom a quinoa

Vegánske fašírky s cícerom a quinoa

Rýchle, ľahké a chutné!
Prekvapte svoju rodinu prípravou týchto lahodných a jednoduchých vegánskych mäsových guľôčok s cícerom a quinoa.
Potrebné položky sú:
 
- 200 g cíceru (namočeného večer vopred)
- 1 šálka quinoa, predvarená
- 1 cuketa
- 2 cibuľky
- 2 strúčiky čerstvého cesnaku
- Pol zväzku kôpru alebo lyžica sušeného
- 1 lyžica sezamu
- 1 lyžica ľanového semienka
- Himalájska soľ
- Korenie podľa chuti
 
Spôsob prípravy:
Uvaríme quinou (varíme asi 15 minút). Večer vopred namočený cícer dajte vyžmýkaný do mixéra, pridajte quinou, nakrájanú cibuľu a cesnak, kôpor, soľ, sezam, ľanové semiačka a ďalšie koreniny. Zmiešajte. Do pripravenej zmesi pridajte nastrúhanú cuketu a miešajte, kým nevznikne jednotná zmes.
Formujte guľky. Spodnú časť formy prikryte papierom na pečenie. Mäsové guľky pečte do zhnednutia v predhriatej rúre na 200 stupňov. Podávajte teplé so šalátom, hummusom alebo omáčkou podľa vlastného výberu.

Doporučujeme zakúpiť spolu s tovarom