logo template4

Masoor dal šošovica

Masoor dal šošovica

Červená šošovica sa považuje za nutričnú elektráreň, tu je jednoduchý recept na masoor dal, ktorý je pre mňa chutný a zároveň jednoduchý. Červená šošovica má čo ponúknuť, takže ju zaraďte do svojho jedálnička a získajte veľkú nutričnú podporu.
 
Ingrediencie
 
½ šálky červenej šošovice (masoor dal)
1 cibuľa – nakrájaná
1 paradajka – nakrájaná
1-2 zelené chilli papričky – nasekané nadrobno
2 strúčiky cesnaku – nasekané nadrobno
1 palec zázvoru – jemne nasekaný
½ lyžičky horčičných semienok
½ lyžičky rasce
¼ lyžičky kurkumového prášku
¼ lyžičky garam masala (voliteľné)
1 ČL ghee
1 ½ šálky vody
 
Príprava:
 
Masor dal - červenú šošovicu umyte a pridajte vodu, nakrájanú cibuľu, paradajky a zelené čili.
Varte pod tlakom 7 - 10 minút,  poduste, aby bola šošovica dobre uvarená a mäkká.
Na panvici zohrejte ghee. Pridáme horčicu, rascu, cesnak a zázvor.
Duste, kým cesnak nezozlátne. Potom pridajte kurkumu a garam masala (voliteľné). Dobre premiešajte 10 sekúnd a vypnite plameň. Potom vlejeme do uvarenej šošovice.
Podľa potreby pridajte soľ a podávajte horúce s obyčajnou ryžou alebo chapathi.

Doporučujeme zakúpiť spolu s tovarom