Pôstna domáca čokoláda - lahodná a jednoduchá na prípravu
Pôstna domáca čokoláda - lahodná a jednoduchá na prípravu
Zloženie:
• 150 g sušeného kokosového mlieka
• 150 g cukru
• 75 g kokosového oleja
• 65 ml vody
• 1 polievková lyžica kakaa
Spôsob prípravy:
Sušené mlieko preosejeme cez sitko a navrch preosejeme kakao. Potom zmiešajte.
Pridajte cukor a vodu do iného hrnca a varte na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí a nevytvorí sa sirup.
Trvá to asi 5 minút, počas ktorých sa z času na čas premieša. Po vytvorení sirupu pridajte kokosový olej.
Kým sa nerozpustí, vymastíme plech/misku, v ktorej bude čokoláda, troškou kokosového oleja.
Keď sa olej rozpustí a zmes začne vrieť, prilejeme zmes sušeného kokosového mlieka s kakaom za stáleho miešania metličkou do hladka (trvá to asi 1 minútu) zmiešame.
Po zhomogenizovaní držíme na ohni ešte minútu, počas ktorej stále miešame.
Potom prelejeme do misky a necháme do druhého dňa stuhnúť.
Voliteľne môžete do kompozície pridať orechy alebo lieskové orechy.