logo template4

Jablkovo - slivkový koláč

Jablkovo - slivkový koláč

Jablká sú obľúbeným ovocím pre sladké pečivo a najlepšie na tom je - je ich v hojnom množstve po celý rok. Dnes zdieľame náš recept na koláč s jablkami a so sušenými slivkami, mandľami a chutnou jablkovou polevou - sladké potešenie, ktoré naplní váš domov teplou a nebeskou arómou.

ZLOŽKY:
260 g hladkej múky
220 g mandľovej múky
40 g tapiokovej múky
2 ČL prášku do pečiva
2 lyžičky sódy bikarbóny
1/2 ČL mletého kardamónu
prírodná karamelová esencia
kôra z 2 pomarančov
480 ml nesladeného mandľového mlieka
300 g trstinového cukru
120 ml slnečnicového oleja
200 g sušených sliviek
150 g mandlí
Topping:
500 g jabĺk
100 g trstinového cukru
5 g pektínového prášku
citrónová šťava
prírodná karamelová esencia

INŠTRUKCIE:
Rúru predhrejte na 180 ° С. Plech vystelieme pergamenovým papierom. Nakrájajte slivky a mandle.

Múky zmiešame s práškom do pečiva, sódou bikarbónou a kardamónom. V inej miske zmiešajte: mandľový nápoj, cukor, slnečnicový olej, pomarančovú kôru a karamelovú esenciu.

Postupne nalejte suché prísady do misky s mokrými prísadami a dobre ich premiešajte. Pridáme sušené slivky a mandle.

Cesto rozotrieme do plechu na pečenie a pečieme na 180 ° С, kým nebude vrchná časť mierne zlatistá.

Medzitým si pripravíme jablkovú polevu. Jablká nakrájajte na kocky a vložte do hrnca s vodou a 80 g cukru. V miske zmiešajte pektínový prášok so zvyškom cukru, citrónovou šťavou a karamelovou esenciou. Pridajte do hrnca s vriacimi jablkami a dobre premiešajte. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť.

Keď je koláč hotový, nechajte ho trochu vychladnúť a potom ho zakryte jablkovou polevou.

Doporučujeme zakúpiť spolu s tovarom