logo template4

Čokoládové brownies z celozrnnej múky

Čokoládové brownies z celozrnnej múky

Tento lahodný recept na brownies je vyrobený z celozrnnej múky, ktorá do zmesi pridáva vlákninu. Ale pšššt! Nikto sa to nedozvie, pokiaľ mu to nepovieš.

Brownie doplňte vanilkovou zmrzlinou, bude to skvelá kombinácia.

Typ receptu: Dezerty
Čas prípravy: 5 min | Čas varenia: 30 min | Celkový čas: 35 minút
Ingrediencie
⅓ šálky celozrnnej múky
¼ šálky praženého kakaového prášku
1 lyžička mletej škorice
1 lyžička soli
⅓ šálky masla nakrájaného na kocky
¾ šálky cukru trstinového
1 lyžička vanilkového extraktu
3 veľké vajcia
1 a ¼ šálky čokoládových lupienkov
1 šálka nasekaných pekanových orechov (voliteľné)
Inštrukcie
Rúru predhrejeme na 180 °C. Štvorcovú formu s priemerom 20 cm vymastíme.
V strednej miske dobre premiešajte múku, kakaový prášok, škoricu a soľ. 
Vložte maslo, cukor, vanilku a vajcia do mixéru v uvedenom poradí a zaistite veko.
Vyberte rýchlosť 1. Zapnite stroj, postupne zvyšujte rýchlosť na plný výkon.
Mixujte, kým nebude zmes hladká.
Zmes nalejte do suchých ingrediencií a dobre premiešajte. Pridajte čokoládové lupienky a orechy a premiešajte.
Cesto nalejeme do vymastenej formy. Pečte 30 až 35 minút, alebo kým špáradlo zasunuté do stredu nevyjde čisté.

Doporučujeme zakúpiť spolu s tovarom