logo template4

Polievka s červenou šošovicou a zemiakmi

Polievka s červenou šošovicou a zemiakmi

Potrebné produkty:
 
1/3 šálky olivového oleja 
3-4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
1 pór
2-3 ks. mrkva
3-4 ks. veľké zemiaky
250-300 g červenej šošovice
7-8 ks. konzervované paradajky
1 štipka sušenej mäty, sušená petržlenová vňať, soľ, korenie
 
Spôsob prípravy:
 
V hrnci nalejte olej, potom smažte (voliteľné - dusenie) cesnak a cibuľu. Pridáme mrkvu, ktorú tiež pár minút podusíme. Zemiaky nakrájame na malé kocky a pridáme do hrnca s 3 šálkami vody. Na uvarenie zalejeme dobre umytú a očistenú červenú šošovicu spolu s 2 šálkami vody. Akonáhle sa šošovica varila 15 minút, vložte do polievky, pridajte paradajky (ak sú väčšie, nakrájajte na polovice), pridajte korenie a pridajte soľ podľa chuti. Varte ešte 5 - 10 minút, potom je jedlo pripravené.
 
Môže podávať s plátkom citróna a krutónmi.

Doporučujeme zakúpiť spolu s tovarom