Adzuki fazuľa s cherry paradajkami, šampiňónmi a špenátom
Adzuki fazuľa s cherry paradajkami, šampiňónmi a špenátom
Fazuľa adzuki sa hodí rovnako do sladkých aj slaných jedál. V Japonsku a Číne je obľúbená ako prísada do mnohých tradičných pečív, ale aj do polievok, ryžových jedál, paštét a ďalších. ....
Fazuľa adzuki sa ľahko varí. Pri varení je potrebné dodržiavať niekoľko jednoduchých pravidiel platných pri varení bežnej fazule:
Opláchnite fazuľu adzuki a namočte ju do vody na osem hodín.
Potom ju vyžmýkajte a umyte pod tečúcou vodou.
Do hrnca, v ktorom ju budete variť, nalejte vodu v pomere 1 ku 3 – na 1 šálku fazule 3 šálky vody.
Po zovretí vody varte 45-50 minút alebo do mäkka.
Po zmäknutí pridajte soľ.
Varené fazule adzuki sa dajú ľahko zahrnúť do rôznych šalátov, jedál a dezertov. Uchovávajte v chladničke maximálne 3-4 dni.
Fazuľa adzuki sa hodí rovnako do sladkých aj slaných jedál. Adzuki je ľahko stráviteľná. Ponúkame vám recept vhodný na rodinnú večeru. Uvarí sa rýchlo, stačí mať v chladničke uvarené fazuľky azuki.
Potrebné produkty
400 gramov uvarených fazuliek adzuki
2 lyžice olivového oleja
2 veľké strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
220 gramov cherry paradajok (nakrájaných na štvrtiny)
200 šampiňónov (na tenké plátky)
1/2 lyžičky papriky
1 lyžička sušenej bazalky
1 čajová lyžička sušeného oregana
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 lyžica paradajkového pretlaku
300 g špenátu (jemne nakrájaný)
čerstvá petržlenová vňať na posypanie (nasekaná)
100g strúhaný tvrdý syr na posypanie
Príprava:
Zohrejte veľkú panvicu s olivovým olejom a cesnakom na strednom ohni minútu, kým sa cesnak nezačne smažiť. Pridáme nakrájané cherry paradajky a šampiňóny, červenú papriku, oregano, sušenú bazalku. Podľa chuti môžete pridať chilli. Varte asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne. Miešajte, aby vám to neprihorelo. Pridajte paradajkový pretlak. Ak je zmes suchá, zalejeme pár lyžicami vriacej vody alebo vývaru. Potom pridajte nadrobno nakrájaný špenát a počkajte, kým zmäkne.
Nakoniec pridajte uvarené fazuľky azuki a pol pohára vody alebo vývaru a premiešajte. Nechajte misku na miernom ohni, kým sa tekutina neodparí. Posypeme strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou.