Čučoriedkovo - jogurtový koláč
Čučoriedkovo - jogurtový koláč
Čučoriedky a jogurty sú vždy obľúbenou kombináciou, ktorá sa hodí na každú príležitosť. Sladké občerstvenie, vegánsky koláč s čučoriedkami a jogurtom so sladkým kokosovým základom, kešu krémom s kokosovým mliekom a chutnou čučoriedkovou polevou.
ZLOŽKY:
ZÁKLAD:
150 g sušeného kokosu
100 g mandlí
15 ks odkôstkovaných datlí
KRÉM:
500 g kešu, namočené vo vode najmenej 6 hodín
200 g sójového rastlinného jogurtu
200 g kokosového oleja
150 ml agávového sirupu
100 ml kokosového mlieka
jablčný pektín
mrazené čučoriedky
POLEVA:
jablčný pektín
sirup z agáve
mrazené čučoriedky
INŠTRUKCIE:
Všetky ingrediencie na tortový základ rozmixujte do hladka. Zmes rozotrite na tortovú formu podľa vášho výberu a prstami stlačte, aby sa vytvoril základ.
Na prípravu krému odložte 50 ml agávového sirupu a zmiešajte všetky prísady okrem jablčného pektínu a čučoriedok. V miske rozmiešajte pektínový prášok v agávovom sirupe, pridajte čučoriedky a dobre premiešajte.
Časť krému dáme na základ.
Na polevu opäť rozmiešajte pektínový prášok v agávovom sirupe, pridajte čučoriedky a dobre premiešajte. Na vrch torty rovnomerne rozložíme polevu a dáme ju na pár hodín do chladu.