Ryžový bochník
Ryžový bochník
Upečte si doma jednoducho ryžový bochník chleba. Ryžová múka je biely alebo žltkastý prášok, ktorý sa široko používa pri varení. Ryžová múka sa získava zo semien obilnín ryže. Ryžová múka má vysoký obsah prospešnej vlákniny a podporuje zdravú stravu s vysokým obsahom vlákniny. Nielenže pomáha znižovať cholesterol, udržiavať hladinu glukózy v krvi a minimalizovať diabetes typu 2 a hypertenziu, ryžová múka môže pomôcť udržiavať zdravú pečeň a predchádzať ochoreniam hrubého čreva.
Potrebné produkty:
ryžová múka - 300 g
voda - 125 ml vlažná
vajcia - 1
droždie - 2 lyžičky sušené
soľ - 1 lyžička
cukor - 1 lyžička
olej olivový- 2 lyžice
Príprava :
Zmiešame droždie, cukor a vlažnú vodu, aby sme získali kvások, ktorý uložíme na teplé miesto vykysnúť. Potom postupne pridajte múku, soľ a vajce.
V prípade potreby môžete pridať trochu vody alebo mlieka, aby vzniklo mäkké cesto. Cesto dáme na vopred vymastený plech a necháme na teplom mieste, kým nevykysne a nezdvojnásobí svoj objem.
Ryžový bochník sa pečie v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 30 minút. Vyberte a nechajte vychladnúť na mriežke.
Doporučujeme zakúpiť spolu s tovarom
Podobné produkty
Pagáčiky so syrom a cuketou
Čučoriedkové osvieženie
Užitočné vlastnosti sezamového Tahini a spôsob prípravy
Krekry oriešky & semienka
Kešu mlieko
Recept na lososa s agar agar a tekutým gélom Tomatillo
Pôstna domáca čokoláda - lahodná a jednoduchá na prípravu
Čučoriedkovo - jogurtový koláč
Arašidovo - malinový koláč
Malinový shake s MSM