Powered by Smartsupp

Ryžový bochník

Dostupnosť: recept
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Ryžový bochník

Upečte si doma jednoducho ryžový bochník chleba. Ryžová múka je biely alebo žltkastý prášok, ktorý sa široko používa pri varení. Ryžová múka sa získava zo semien obilnín ryže. Ryžová múka má vysoký obsah prospešnej vlákniny a podporuje zdravú stravu s vysokým obsahom vlákniny. Nielenže pomáha znižovať cholesterol, udržiavať hladinu glukózy v krvi a minimalizovať diabetes typu 2 a hypertenziu, ryžová múka môže pomôcť udržiavať zdravú pečeň a predchádzať ochoreniam hrubého čreva.

Potrebné produkty:
     ryžová múka - 300 g
     voda - 125 ml vlažná
     vajcia - 1
     droždie - 2 lyžičky sušené
     soľ - 1 lyžička
     cukor - 1 lyžička
     olej olivový- 2 lyžice
 
Príprava :
 
Zmiešame droždie, cukor a vlažnú vodu, aby sme získali kvások, ktorý uložíme na teplé miesto vykysnúť. Potom postupne pridajte múku, soľ a vajce.
 
V prípade potreby môžete pridať trochu vody alebo mlieka, aby vzniklo mäkké cesto. Cesto dáme na vopred vymastený plech a necháme na teplom mieste, kým nevykysne a nezdvojnásobí svoj objem.
 
Ryžový bochník sa pečie v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 30 minút. Vyberte a nechajte vychladnúť na mriežke.

Doporučujeme zakúpiť spolu s tovarom

Update cookies preferences