logo template4

Fazuľa Adzuki 200 g

Výrobca: pimenta
Záručná doba:: uvedená na obale
Kód: zdr 53479255
Dostupnosť: na sklade
2.24 bez DPH
2.69 ks
Sledovať produkt Pridať do obľúbených Zdielať

Fazuľa Adzuki 200 g

Fazuľa adzuki je lahodná, perfektná pre vaše zdravie a je skvelým zdrojom základných živín, musíte ju pridať do svojho vegetariánskeho jedálnička. Tieto fazule pochádzajú z Číny a sú mimoriadne obľúbené v Ázii. Sú varené pre špeciálne príležitosti a milované pre svoju jedinečnú chuť. Fazuľa Adzuki (niekedy nazývaná Adjuki) má sladkú orieškovú chuť a prirodzenú pikantnú arómu. Ľahko sa začleňujú do rôznych jedál.
 
Zdravotné výhody fazule adzuki
Fazuľa adzuki je bohatá na živiny, ako je vláknina, bielkoviny a mangán. Sú spojené s niekoľkými zdravotnými výhodami, vrátane chudnutia, zlepšeného trávenia a nižšieho rizika cukrovky 2. typu a srdcových chorôb. Zahrňte tieto fazule ešte dnes, aby ste zvýšili svoju hru so zdravým jedlom. Rovnako ako všetky ostatné strukoviny, fazuľa adzuki je vysoko výživná a ponúka mnoho zdravotných výhod.
Fazuľa adzuki je bohatá na vlákninu, a preto môže posilniť gastrointestinálny trakt a pomáha udržiavať zdravú funkciu trávenia. Konzumácia zdravej dávky vlákniny vám tiež umožňuje znížiť hladinu glukózy v krvi.
Bielkoviny sú nevyhnutné pre vaše zdravie; poskytujú vášmu telu stavebné kamene na opravu tkanív. Denne naše bunky odumierajú a nahrádzajú sa, takže dôležitosť bielkovín sa skutočne nedá merať. Fazuľa Adzuki vám poskytne veľké množstvo bielkovín, ktoré sa ľahko vstrebávajú. Preto sú perfektným doplnkom vegetariánskej a vegánskej stravy.
Veľké množstvo rozpustnej vlákniny vo fazuli adzuki pomáha upokojiť príznaky infekcií močového mechúra u mužov aj žien.
Tieto fazule pomáhajú znižovať hladinu „zlého“ cholesterolu a podporujú vaše kardiovaskulárne zdravie.

Ako naklíčiť fazuľu Adzuki 
Ak chcete získať približne 3 šálky klíčkov, pripravte si 3 polievkové lyžice fazule, potom ich preneste do misky alebo do svojho Sproutera a pridajte dvojnásobné množstvo studenej vody. Zmiešajte fazuľu, aby ste zaistili rovnomerný kontakt s vodou pre všetky.
Nechajte fazuľu namočenú 6-12 hodín. Vyprázdnite fazuľu do Sproutera (ak je to potrebné). Namočenú vodu sceďte. Dôkladne opláchnite studenou vodou. Dôkladne sceďte! Postavte svoj Sprouter kdekoľvek mimo priameho slnečného žiarenia a pri izbovej teplote medzi pláchaniami. Zabezpečte dostatočnú cirkuláciu vzduchu.
Vždy dbajte na to, aby ste vypustili veľmi dôkladne. Najčastejšou príčinou podradných klíčkov je nedostatočná drenáž. Opláchnite a vypustite každých 8-12 hodín znova počas troch dní.
Užite si svoje domáce klíčky!

Pokyny na varenie
Poznámka: Aby ste skrátili čas varenia, namočte 1 šálku fazule cez noc do 3 šálok vody a 1 ČL soli.
Varná doska
Fazuľu pred varením opláchnite.
Vložte 1 šálku fazule do veľkého hrnca so 4 šálkami vody a 1 lyžičkou soli.
Priveďte do varu, potom znížte, prikryte a varte do mäkka, 45–60 minút; dobre odkvapkať.
Pomalý varič
Fazuľu pred varením opláchnite.
Vložte 1 šálku fazule, 4 šálky vody a 1 ČL soli do pomalého hrnca.
Prikryte a varte pri nízkej teplote 4–6 hodín alebo pri vysokej teplote 2½–3 hodiny; dobre odkvapkať.
 
Výživová hodnota v 100g: Energetická hodnota: 1387 kJ / 331 kcal, tuk 0,5g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,035g, sacharidy 58,6g, - z toho cukry 1,95g bielkoviny 21,9g soľ 0,006g
Zloženie: fazuľa adzuky
Krajina pôvodu: Argentína